Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Відбулося чергове засідання Міжвідомчої координаційної комісії по роботі з сім’ями та учасниками АТО

Опубліковано 21 серпня 2015 року о 11:38

20 серпня 2015 року в приміщенні Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації відбулося засідання Міжвідомчої координаційної комісії по роботі з сім’ями, члени яких є учасниками антитерористичної операції, та особами, переміщеними з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та зони проведення антитерористичної операції.

Засідання розпочав начальник Управління праці та соціального захисту населення Давиденко Віктор Іванович доповівши щодо виконання протокольних доручень напрацьованих під час засідання Міжвідомчої координаційної комісії по роботі з сім’ями, члени яких є учасниками антитерористичної операції, та особами, переміщеними з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та зони проведення антитерористичної операції.
Директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентина Євсеньова розповіла  про соціальне забезпечення учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих бійців. Зокрема доповіла, про підсумки літнього оздоровлення для дітей учасників антитерористичної операції та членів їх сімей; дітей з числа внутрішньо переміщених осіб. Так за літній період безкоштовно оздоровилися 15 дітей з Шевченківського району, батьки яких загинули, або брали участь в АТО. Дітки, які не встигли скористатися такою можливістю в літній період мають змогу скористатися цим протягом року, адже оздоровлення для таких дітей проходить протягом цілого року.
Головний спеціаліст командування Шевченківського району у м. Києві військового комісаріату Олена Землянікіна проінформувала про підсумки 4, 5, 6 хвилі мобілізації 2015 року та демобілізації станом на 20.08.2015.
Валентина Євсеньова доповіла про мобілізацію громадян, які за релігійними переконаннями просять змінити військовий обов’язок альтернативною (невійськовою) службою. На даний період подано 5 заяв про бажання проходити альтернативну службу. Наразі розглядається питання про можливість проходження такої служби та перевіряється достовірність довідок про приналежність до певних релігійних громад, які надали заявники.
 При обговоренні питання щодо потреб та запитів родин демобілізованих і учасників антитерористичної операції Євсеньова В.П. зазначила, що кожний індивідуальний запит ретельно розглядається і докладається максимально зусиль для його вирішення.
Також на порядок денний було винесено питання толерантності у роботі з учасниками антитерористичної операції. Доповідала Сокол Алла, дійсний член громадської організації «Українська асоціація фахівців з подання наслідків психотравматичних подій», яка зазначила, що на превеликий жаль в суспільстві відбувається розшарування, певне відсторонення і неприйняття військовослужбовців.  Не замовчувати проблеми, а максимально доносити їх до людей. Потрібно проводити заходи на яких всьому суспільству розповідати про учасників бойових дій. Виховувати морально-патріотичний дух серед населення.
Касьян Ольга презентувала діяльність Всеукраїнського Альянсу бійців та волонтерів АТО. Зазначила, що організація готова співпрацювати з райдержадміністрацією з питань реабілітації учасників антитерористичної операції: залучати бійців в культурно-просвітницькій програмі, надавати юридичні консультації, проведити ярмарки працевлаштування для демобілізованих бійців АТО та інше.
Завершуючи засідання Віктор Іванович подякував громадським, релігійним організаціям, за всебічну допомогу та підтримку бійців в зоні АТО та членів їх сімей. Надав протокольні доручення сприяти у вирішенні проблемних питань родині загиблого учасника АТО  та у вирішенні проблемних питань учасників бойових дій (учасників АТО). Також  зазначив, що Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація й надалі буде проводити засідання міжвідомчої комісії, метою яких є координація зусилля та налагодження оперативних зв’язків задля спільної мети – допомога учасникам АТО, демобілізованим особам, їхнім сім’ям та переселенцям з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та зони проведення антитерористичної операції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux