Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У ШРДА урочисто відкрили виставку присвячену воїнам АТО

Опубліковано 17 серпня 2015 року о 16:32

За ці півтора року Україна пережила вже більше, ніж за попередні роки своєї незалежності – криваву революцію, втрату території і до всього цього – нині переживає справжню, хоч і неоголошену, війну на Сході.
Більше року ми не можемо спати спокійно: знову гинуть найкращі українці, цвіт нації. Серед них – наші шевченківці, які не задумуючись пішли боронити кордони держави..

Аби вшанувати справжніх героїв, вклоняючись їм за щоденний подвиг, за мужність та героїзм, з якими вони захищали Україну від бойовиків та інтервентів, Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація спільно з «Музеєм історичного центру міста» відкрили виставку «Живуть герої в пам’яті людській», присвячену воїнам АТО .
На виставці демонструються портрети та біографії загиблих бійців АТО, які мешкали у Шевченківському районі, артефакти з місця бойових дій (гільзи від набоїв та снарядів, зразки зброї, амуніції тощо) зразки форменого одягу, особисті речі бійців. Крім того, представлені  малюнки дітей Будинку дитячої творчості, читачів дитячих бібліотек ЦБС Шевченківського району та картини харизматичної та талановитої художниці Лесі Тищенко.
Серед гостей були присутні родини та друзі загиблих, учасники бойових дій, військовий комісаріат Шевченківського району Антоненко Ігор, поет та журналіст Дмитро Лазуткін, співзасновник ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО» Дмитро Примаченко та  керівництво Шевченківської райдержадміністраці.
Експозицію відкрив голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олег Гаряга, який звернувся до присутніх зі словами: «І хоча Герої не вмирають, дехто з наших воїнів вже не вернеться до рідного дому... Вшанувати їх, віддати данину їх нескінченній силі духу і любові до Батьківщини - це наш обов'язок, це найменше з того, що ми можемо зробити... , ця виставка, присвята їм, воїнам АТО, які не шкодуючи свого життя та здоров’я, захищали нас..». По закінченню промови, очільник району запропонував усім присутнім вшанувати пам'ять загиблих бійців хвилиною мовчання.
До урочистого слова були запрошені  також настоятель храму Святого Миколая на Татарці отець Тарас та народна художниця Тищенко Леся Миколаївна. Їхні виступи були різними, але у них була одна спільна думка, що зараз на сході України за незалежність нашої держави віддають свої життя кращі її сини.
Важливою та не менш зворушливою частиною виставки стало нагородження учасників бойових дій Шевченківського району нагрудним знаком «учасник АТО», які гідно та відважно проявили себе в зоні антитерористичної операції.
Слід зазначити, що виставка триватиме ще місяць і кожен бажаючий може переглянути експозицію та віддати шану нашим Героям.

Вічна Слава та пам’ять  нашим героям-патріотам!
    
Адреса виставки:
Шевченківська РДА
вул. Б.Хмельницького, 24,
2-й поверх

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux