У Києві перевірили, як дотримуються протиепідемічних обмежень на ринках та в ресторанах
За тиждень майже тисячу столичних об’єктів перевірили на предмет дотримання профілактичних і протиепідемічних заходів.
Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві моніторили ринки, аптеки та ресторани.
– За участі фахівців ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві провели моніторинг на 972 об’єктах. З них 174 закладів громадського харчування, 490 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 175 – непродовольчими товарами, 109 агропродовольчих ринків, 24 заклади різного профілю (аптеки, салони краси, фінансові установи, офіси, – зазначили в Держпродспоживслужбі.
За результатами складено 98 протоколів відповідно до ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) і 5 протоколів – ст. 152 (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів); і один – ст. 160, щодо несанкціонованої торгівлі.
На ринках найпоширенішим порушенням є те, що покупці не проходять вхідний санітарний контроль та не дотримуються соціальної дистанції.
За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua/