Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Навігатор на 2-ге серпня: куди піти у Києві

Опубліковано 02 серпня 2019 року о 08:29
фото

Сьогодні на вас чекає знайомство з новим поглядом на знаних зі школи письменників Пантелеймона Куліша та Миколу Хвильового, містична вечірня прогулянк Лисою горою, концерт одного з найстаріших рок-гуртів України "Плач Єремії" та багато іншого.

ВЕЧІР З КЛАСИКОМ. КУЛІШ. Пантелеймон Куліш

Зараз нам потрібна актуалізація українських історій успіху. Пантелеймон Куліш якнайкраще надається для цього: письменник, видавець, редактор, літературний критик, творець першого правопису української мови, драматург, фольклорист, художник, культуртрегер, а водночас жива людина з усіма її недоліками. 
В експозиції буде представлено цінні прижиттєві видання творів Пантелеймона Куліша та книги, що побачили світ у його друкарні в Петербурзі, з колекції Музею книги і друкарства України.  Серед цікавинок виставки портрет Пантелеймона Куліша у виконанні Тараса Шевченка (полотно, олія) та портрет Тараса Шевченка, створений Пантелеймоном Кулішем (папір, олівець) з колекції Національного музею Тараса Шевченка. 

Коли: о 16.00
Де: Національний музей книги і друкарства, вул. Лаврська 9, корпус 9
Вхід на відкриття вільний


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ. Виставка Василя Міщенка

Василь Міщенко завжди різний і несподіваний. Постійний пошук - це головна риса його творчості. Останнім часом він віддає перевагу абстрактному декоративізму. При написанні картин він виплескує емоції у колорит. Його непокоїть місце кольору на полотні, досконалість сполучення фарб. Створюючи ситуативні сполучення колориту він привносить до картин кольорові переливи та напружений контраст. Все це створює неповторні візерунки і декоративні співвідношення.

Коли: о 18.00
Де: Художня галерея "Митець", вул.Велика Васильківська, 12
Вхід вільний


ВЕЧІР ВІДКРИТТІВ. Цикл зустрічей Українські новатори: Микола Хвильовий

Один із найзагадковіших письменників 20 ст. для України. Людина, яка приносила із собою європейську традицію і мала дуже непересічні тексти. Він був окрасою Харкова і кісткою в горлі для тодішньої влади. Проте його теми, сюжети і герої лишаються актуальними в наш час.

Коли: о 19.00
Де: Арт Кафе «Букiторiя», вул. М. Лисенка, 1
Вхід вільний


ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ.  Боттічеллі: Поезія в живописі

Сандро Боттічеллі - прославлений італійський живописець флорентійської школи, представник Раннього Відродження, придворний майстер двору Медічі, який був нерозривно пов'язаний з цією великою династією. На лекції ви дізнаєтеся, що надихнуло Великого Майстра на створення творів як: «Весна», «Народження Венери», «Венера і Марс», що пов'язує маестро і Леонардо да Вінчі, кого любив і вважав уособленням Музи Сандро Боттічеллі?

Коли: о 19.00
Де: Галерея сучасного мистецтва "Білий Світ", вул. Пушкінська, 21а.
Вартість квитків: 300 грн.


ВЕЧІР В ТЕАТРІ. Комедія "Обережно, жінки!"

Герой цієї історії - художник Серж Дюбуа, примудрився любити одночасно декількох жінок. Звісно, в такій ситуації йому варто готуватися до сюрпризів. 

Коли: о 19.00
Де: Національний палац мистецтв Україна, вул. Велика Васильківська, 103
Вартість квитків: 200-500 грн.


ВЕЧІР МІСТИЧНИЙ. Екскурсія кладовищем на Лисій горі

Колись тут стояв величезний замок, пізніше – кладовище з красивими усипальницями для багатих киян та Троїцька церква. Тут же зруйнований цвинтар, який вінчає старовинний склеп, та багато містики. Через таку незвичайну історію Лисої (Замкової) гори, у кінці 20 ст. її облюбували неоязичники, відьми та сатаністи.  На екскурсії ви дізнаєтеся про український культ мертвих, про справжніх відьом та упирів, почуєте незвичайну історію Замкової гори, а також помилуєтеся неймовірними краєвидами на вечірній Київ. 

Коли: о 20.00
Де: Андріївський узвіз, 13 (біля пам'ятника М. Булгакову)
Вартість квитків: 150 грн.


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ. Плач Єремії та ​Rockoko

Тарас Чубай та гурт “Плач Єремії”

Ви почуєте пісні, що вже стали народними хітами, відчуєте  талант та драйв одного з найстаріших рок-гуртів України, станете свідком рідкісного сольного концерту з розширеним репертуаром.

Коли: о 20.00
Де: Caribbean Club, вул. С. Петлюри, 4 
Вартість квитків: 390—1390 грн.

Rockoko в Арсеналі

 

Особливістю концерту буде презентація авторських творів, які увійдуть до дебютного альбому гурту. Також під час концерту ROCKOKO зіграє попурі на відомі світові хіти.  Український музичний інструментальний гурт, що відносить себе до жанру Symphonic Rock, проте не обмежується тільки ним. У різноманітності звучання також можна почути такі жанри, як Acoustic, Pop, Dance, D&B, Metal тощо. В доробку команди також є твори з елементами Jazz.

Коли: о 20.00
Де: Мистецький арсенал, вул. Лаврська, 12, вулична сцена
Вартість квитків: 250-450 грн.

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux