Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Коли Київський зоопарк повернуть до Європейської асоціації: завершується перша черга реконструкції

Опубліковано 08 серпня 2019 року о 14:52
фото

До кінця літа у столичному зоопарку відкриють після реконструкції ряд місць з утримання птахів: пелікани, крім нового чудового озера з проточною водою, яка спеціально постійно очищається, зможуть вже перезимувати у закритому салоні з басейном. Туди їх, як гусей, переженуть спеціальною прокладеною доріжкою. Повністю відкриють оновлену прогулянкову зону зоопарку вздовж проспекту Перемоги.

Як повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, у наступному році добудують приматник, де також буде велике зручне приміщення для горили Тоні, якому сьогодні, 8 серпня, виповнилося 45 років. Особливу увагу приділять облаштуванню парковки, аби авто відвідувачів не ускладнювали рух проспектом Перемоги. І, головне: будуватимуть приміщення під ветеринарний центр для мешканців зоопарку та спеціальне приміщення для карантинного перетримання тварин.

Центральний вхід до Київзоо облаштовують зараз на розі вулиці Зоологічної. Тут вже спорудили й опоряджують спеціальний павільйон, де крім сувенірної лавки, влаштовують великий морський акваріум у вигляді водного тунелю. Цікава деталь: для запуску його роботи потрібно, аби морська вода відстоювалася не менше 2 місяців, і лише тоді можна буде заселяти його морськими істотами. За словами директора Київського зоопарку Кирила Трантіна, розглядається варіант роботи акваріуму у різні з зоопарком години. Можливо, його відчинятимуть раніше й закриватимуть пізніше. Перед новим входом височить гігантська строката жирафа. А знамениті леви та бізон вже частково реставровані після довгих років «роботи» символами Київського зоопарку.

Попереду ще багато справ. З’являться нові павільйони і для хижих птахів, у яких вони зможуть пролітати не менше 300 метрів, зона саванни (частина зимових вольєрів для якої майже готові), нині розбудовують ведмежатник.

 Всі роботи плануємо завершити за 3 – 5 років, – говорить Микола Поворозник. – Сьогодні зоопарк оглядає делегація від Європейської асоціації зоопарків. Кожні пів року наш куратор від асоціації приїжджає для консультацій. І він радить не поспішати з реконструкцією. Все має робитися поступово, аби звірі мали змогу звикнути й адаптуватися до умов, що змінюються. Відвідувачі також мусять бачити поступову трансформацію. Але головне – під час реконструкції все має бути зроблено правильно для тварин і якісно.

За рекомендаціями кураторів, у Київзоо працюють європейські освітницькі стандарти навчання для працівників зоопарку та просвітницькі програми зі збереження навколишнього середовища, біологічного різноманіття для відвідувачів, перш за все – для дітей.

За словами Миколи Поворозника, столичний зоопарк у 2006 – 2008 роках було виключено з Європейської асоціації зоопарків та акваріумів у зв’язку з неправильним утримання тварин.

 Ми переконали фахівців з асоціації, що зробимо такі перетворення, аби Київський зоопарк відповідав вимогам. За нашими сподіваннями, ми піднімемо питання про вступ десь у 2020 – 2021 році,  наголосив Микола Поворозник.

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux