Головна  →  Новини  →  14 лютого 2020

Навігатор на 14-те лютого: куди піти у Києві

Навігатор на 14-те лютого: куди піти у Києві

Сьогодні ми можемо святкувати День Святого Валентина, День книгодарування або ж просто п'ятницю. Тут читайте нашу добірку подій до Дня Святого Валентина. Крім того, на вас чекають лекція-бесіда в Андріївській церкві, фестиваль сучасної драми для дітей та підлітків, арт-вечірка, обійми, творчий вечір Світлани Леонтьєвої, святкова програма в "Купідоні" та багато іншого.

ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ.

«Сербська сторінка» історії Андріївської церкви

Напередодні Дня державності Республіки Сербія проведуть музичну лекцію-бесіду, присвячену «сербській сторінці» в історії Андріївської церкви. Чи знали Ви, що в урочистому чині освячення храму Первозванного апостола у Києві 19 серпня 1767 р. взяв участь духовний лідер православних сербів далекої Далмації? Чому так сталося і як склалася подальша доля цієї загадкової історичної постаті? Яку ікону Андріївської церкви паломники з Сербії вшановували як чудотворну на початку XIX ст.? Як так сталося, що останній «дорадянський» настоятель храму Первозванного апостола у Києві похований… у Белграді?
Лекція-бесіда пройде у лекційній кімнаті Музею «Андріївська церква» під акомпанемент козацької ліри та старосвітської бандури. Музичні твори часів переселення сербів на терени України у XVIII ст. виконає лірник Ярема.

Коли: о 17.00
Де: Музей "Андріївська церква", вул. Андріївській узвіз, 23
Вартість квитка: 40 грн.

Презентація книжки "Сербська народна пісня в Україні"

 

Сербська народна пісня, як і українська, входять до золотого фонду світової культури. Монографічне дослідження Михайла Гуця  охоплює більш ніж столітню історію перекладів сербських народних пісень українськими письменниками: від діячів «Руської трійці» до перекладів другої половини ХХ ст.
Автор розвідки аналізує також і оригінальну творчість визначних митців – Т. Шевченка, Ю. Федьковича, С. Воробкевича, І. Франка, Олени Пчілки, Лесі Українки, М. Рильського, в творчості яких простежуються яскраві паралелі із народними піснями сербів.

Коли: о 18.30
Де: Книгарня Є, вул. Лисенка, 3
Вхід вільний


ДЕНЬ ТЕАТРАЛЬНИЙ.

Фестиваль сучасної драми. Діти

Фестиваль є фінальним етапом Лабораторії драматургії НСТДУ. На ньому у вигляді читок представлять 10 п’єс сучасних авторів для дітей та юнацтва.

Коли: 14.30 - 19.30
Де: Київський національний театр оперети, StageLab
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ.

Фінісаж виставки Світличного/Шапошникова "Це коло ти залишиш"

На фінісажах зазвичай рефлексують, підводять підсумки виставки, трохи сумують через закінчення проєкту, а інколи… дарують подарунки.  Партнер виставки Євгена Світличного і Володимира Шапошникова Колекція Гриньових дарує NAMU твори цих авторів, і з цієї нагоди запрошуємо вас на офіційну церемонію і неформальне спілкування з  учасниками проєкту.

Коли: о 18.30
Де: Національний художній музей України, вул. М. Грушевського, 6
Вхід вільний

Bohemian art corner | 14.02

 

У програмі вечора: презентація виставки двох молодих художниць Dvndruid Artist & Mariia Shostakovskayа, зустріч та спілкування з кураторами, діджей-сет, фотосесія, коктейль бар.

Коли: о 19.00
Де: Бесарабська площа (місце буде повідомлене учасникам)
Вартість квитка: 250 грн.


ВЕЧІР ОБІЙМІВ.

Ходи обійму Party!

Під час заходу люди, яким замало тактильних відчуттів зможуть безпечно торкатися одне одного, обійматися, триматися за руки, лежати поруч або навіть дрімати, медитувати чи взагалі нічого не робити, а лише спостерігати. А ще поговорять про культуру згоди, її значення у безпечних обіймах, навчатимуть взаємодіяти з незнайомими людьми комфортним для себе чином,  покажуть кілька вправ на відчуття своєї тілесності та кордонів.

Коли: о 18.00
Де: dialog hub, Володимирська 43 (метро "Золоті ворота")
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР ОСОБЛИВИЙ.

«У солодкому полоні чарів. Марія Заньковецька і шанувальники»

Запрошують романтиків у атмосферну подорож сторінками кохання під час театралізованої екскурсії «У солодкому полоні чарів. Марія Заньковецька і шанувальники».

Коли: о 17.00
Де: Музей Заньковецької, вул. В.Васильківська, 121 (м. Палац Україна)
Вхід за музейним квитком

Творчий вечір Світлани Леонтьєвої у День Святого Валентина

На вас чекає вернісаж - персональна виставка живопису С. Леонтьєвої, живе спілкування, автограф-сесія, зіркові гості, музика і багато сюрпризів. Зокрема, аукціон: розіграш однієї з картин художниці, та збірки віршів, один з яких (авторства С. Леонтьєвої) звучить зі сцени Театру на Липках. 
Директор Музею медицини, професор Вадим Шипулін у вступному слові заінтригує вас розповіддю про видатних киян, причетних до Київської медицини, магію будинку і булгаковські місця.  Зіркові гості - подруга художниці, народна артистка України Ольга Сумська і актор Віталій Борисюк! Спеціальний гість - власниця розкішного голосу, вокалістка Альона Романовська.

Коли: о 18.00
Де: Національний музей медицини України, вул. Богдана Хмельницького, 37
Вартість квитка: 120 грн.


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ.

Теплий Музичний Вечір. Євгеній Кротов та Maya MOVA

Творчий вечір співака і комозитора Євгена Кротова та MAYA MOVA - авторки колискового проекту Люлі Бай, двічі півфіналістки конкурсу Євробачення в Україні, співачки і композиторки.  У програмі  - авторська лірика кохання у живому звучанні.
Ця подія відкриває арт-марафон "З ЛЮБОВ'Ю ПРО КОХАННЯ", в рамках якої діє Арт-ярмарка, де Ви зможете придбати авторські подарунки від митців України за дуже приємними цінами!

Коли: о 19.00
Де: Галерея “Gamma" , вул. Грушевського, 9
Вартість квитка: 250 грн.

Насичений День Валентина. Купідони і Купідонни

 

Ціла колекція подій очікує купідонців 14 лютого. Ключова- відкриття виставки Алекса Заклецького- «10років в Купідоні». 700 знимків харизматичних завсідників і завсідниць кнайпи- більшості портретів ви не бачили! Дует бандуристок підготував спеціальну програму за участі запрошеної зірки! А ще- поезії і виключна атмосфера Купідону очікує на вас! 

Коли: о 20.00
Де: Кнайп-клуб "Купідон", вулиця Пушкінська, 1-3
Вхід вільний.

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку