Головна  →  Новини  →  17 січня 2020

«Яскравий світ» Вероніки Петрової в Центральній районній бібліотеці ім. Є. Плужника

«Яскравий світ» Вероніки Петрової в Центральній районній бібліотеці ім. Є. Плужника

"Живопис - це поезія, яку бачать, а поезія- це живопис, який чують." (Леонардо да Вінчі)

У Центральній районній бібліотеці імені Євгена Плужника відбулися відкриття та презентація першої персональної виставки картин художниці-експресіоніста Вероніки Петрової «Яскравий світ».
Вероніка Петрова навчається у нацiональній академiї образотворчого мистецтва і архiтектури. Протягом навчання бере активну участь у різноманітних конкурсах та вернісажах.
Роботи художниці – це не тільки відтворення дійсності через призму емоційного стану автора, це також частина емоційного насичення, яке переслідувало її останні роки. Чим сильніші емоції, тим яскравіші фарби, і не важливо, намальовані позитивні емоції чи негативні. Роботи написані пастозно, в них точно не зустрінеш однозначних кольорів. Те, що здається червоним, може виявитись поєднанням двох або більше фарб.
«Ця виставка – результат моєї роботи протягом трьох років які я проводила більш свідомо як художник. Саме в останні роки я остаточно обрала для себе лише шлях художника» — розповідає авторка.
Під час презентації виставки, в експозиції було представлено понад тридцяти полотен створених автором за останні три роки.
Живопис, графіка Петрової Рони - це широкий образно-тематичний діапазон, вільна пластична інтерпретація, своєрідна експресія кольору, ритмів, контрастів, які віддзеркалюють внутрішній світ художниці.
Наприкінці заходу всі присутні мали нагоду поспілкуватися з автором.
Ми впевнені, що представлена виставка справить незабутнє враження у відвідувачів бібліотеки глибиною та насиченістю фарб і стане яскравою подією в мистецькому житті!

Перейти до спискуВерсiя для друку