Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2019

Температурна інверсія у Києві: що робити

Температурна інверсія у Києві: що робити

Екологи пояснюють, що головна причина туману в Києві – це температурна інверсія.

Останні дні киян непокоїть сильна задимленість у місті. В Управлінні екології та природних ресурсів КМДА пояснили причини смогу.

– Температурна інверсія атмосфери виникає, коли верхні шари атмосфери досить теплі, а приземний шар холодний – вертикальна циркуляція повітря сповільнюється і всі продукти життєдіяльності міста не можуть піднятися у верхні шари атмосфери і розсіятися. Далі, вже тривалий час переважає антициклональний характер погоди, коли опади малоймовірні, вітер або слабкий, або взагалі штиль, – йдеться у повідомленні.

Плюс до погодніх умов, наразі триває сезон масового опадання листя, підготовки полів до зимового періоду. Спостерігаються величезні масштаби спалювання листя у приватних секторах. Під час згоряння однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється приблизно 9 кг мікрочастинок диму, до складу якого входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали та низка канцерогенних сполук.

Дим навіть від одного невеликого багаття в умовах антициклону та штилю поширюється на величезну територію району і горизонтально, і вертикально.

Поради, що робити у випадках задимленості:

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку