Головна  →  Новини  →  16 жовтня 2019

Олег Гаряга взяв участь у робочій зустрічі з представниками делегації з міста Тбілісі

Олег Гаряга взяв участь у робочій зустрічі з представниками делегації з міста Тбілісі

15 жовтня 2019 року голова Шевченківської  районної в місті Києві державної адміністрації Олег Гаряга взяв участь у робочій зустрічі представників делегації з м. Тбілісі з представниками київської міської влади, керівниками департаментів КМДА, за участі народних депутатів України щодо обміну досвідом із залучення громадян при проектуванні публічних просторів в рамках реалізації проекту Ради Європи «Підтримка участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні».

Обговорювали найуспішніші проекти, які були реалізовані у місті Києві за участі громадян.

Парк «Наталка» яскравий приклад та результат успішної взаємодії влади та громади, також є ще багато інших проектів, які вже реалізовані або ще знаходяться на етапі реалізації.

Наприклад, у Шевченківському районі за ініціативи громади на вул. Рейтарській за 2 роки було організовано 3 заходи Block Party. Це вуличний фестиваль, коли підприємці невеличких магазинів, перукарень на перших поверхах будинків влаштовують спільний івент та 10% від прибутку витрачають на благоустрій вулиці. За 3 заходи - близько 10 тис. євро на благоустрій вулиці. Чудовий резельтат!!! І громада задоволена, і підприємці!!!

Спільно з громадою відстояли стадіон «Старт», 2 роки судилися із забудовником!

За участі громади планується привести Павлівський сквер до ладу.

Громадський бюджет - інструмент взаємодї влади і громади. Якщо 3 роки тому у Шевченківському районі було 6 проектів - переможців, то в цьому році - 43! Тобто з кожним роком все більше громадян залучається до участі у житті району та міста.

Водночас українське законодавство недосконале та має недоліки щодо залучення громадян до творення громадських просторів. Але все ж таки ми шукаємо можливості для співпраці та взаємодії.
«На мою думку, на сьогодні формула взаємодії влади з громадою така: бажання та участь громади + воля місцевої влади * активну роботу = результат!» - сказав на зустрічі Олег Гаряга.

Перейти до спискуВерсiя для друку