Головна  →  Новини  →  16 жовтня 2019

Керівництво НАТО збирається приїхати в Україну наприкінці жовтня

Керівництво НАТО збирається приїхати в Україну наприкінці жовтня
 
Делегація Північноатлантичної ради відвідає Україну 30 - 31 жовтня. Представники НАТО ознайомляться з ситуацією на Донбасі і відвідають порт Одеси. Про це на брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.
 
"Перш за все, можу сказати всім, хто розганяє сигнали про те, що цей уряд згортає євроатлантичну інтеграцію: не дочекаєтеся. Ніхто нічого не згортає. Більш того, у нас надзвичайно велика динаміка діалогу саме з Північноатлантичним альянсом", - підкреслив Кулеба.
 
За його словами, майбутній візит Північноатлантичної ради буде "унікальним".
 
"Візит до Одеси буде невипадковим. Це політичний сигнал підтримки Військово-морських сил України і також це сигнал про те велику увагу, яку приділяє Альянс ситуації в Чорному морі", - зазначив він.
 
За його словами, Північноатлантична рада - це головний орган, який приймає рішення на рівні Альянсу.
 
"Тому у нас буде не просто якийсь візит ввічливості, у нас буде візит тих, хто сформує власне враження вживу, і потім в координації зі своїми столицями прийматиме рішення в інтересах Альянсу та України", - сказав він.
 
У перший день делегація з Брюсселя прибуде до Одеси, де зустрінеться з кадетами, відвідає кораблі і ознайомиться з актуальною військовою ситуацією в Україні. Для Північноатлантичної ради будуть проведені спеціальні брифінги за участю міністра оборони і Кулеби.
 
"Ми надамо нашим партнерам максимально розгорнуту інформацію, тому що між нами існує достатній рівень довіри, щоб бути максимально відвертими, про те, що відбувається", - зазначив він.
 
Після цього представники делегації вирушать до Києва, де зустрінуться з президентом Володимиром Зеленським, з головою Верховної Ради, з прем'єр-міністром.
 
Також генсек НАТО відвідає парламент. Завершиться візит засіданням комісії з євроінтеграції України, де будуть скоординовані кроки з подальшої євроатлантичної інтеграції.
 
За інформацією: https://ua.korrespondent.net
Перейти до спискуВерсiя для друку