Головна  →  Новини  →  15 жовтня 2019

У парку «Нивки» відбувся відкритий легкоатлетичний пробіг пам’яті Ткачука

У парку «Нивки» відбувся відкритий легкоатлетичний пробіг пам’яті Ткачука

12 жовтня 2019 року в парку «Нивки» Шевченківського району, відбувся традиційний, вже 32-й, відкритий легкоатлетичний пробіг пам’яті першого Голови Ради клубів любителів бігу України Валерія Ткачука.

Біг посідає особливе місце серед усіх видів спорту. Як відомо, оздоровчий біг є легким і доступним засобом для поліпшення здоров'я людини. Медики вважають, що біг - це одна з найбільш ефективних заходів боротьби з «хворобою століття» - серцево-судинними захворюваннями. Саме тому, минулої суботи, напередодні свята Покрови, у парку «Нивки», за традиційно чудової погоди, зібралися понад 100 любителів оздоровчого та спортивного бігу (аматори та професіонали), які змагалися у різних вікових групах: від юнаків (8-15 років) до  ветеранів (від 35 до 75 років і старші).  Наймолодшому учаснику пробігу виповнилося 8 років, найстаршому – Марку Ісаковичу Вишневому – 86 років! На старт вийшли також 36 жінок. Географічно учасники пробігу представляли місто Київ, Київську, Полтавську, Харківську, Луганську, Дніпропетровську, Житомирську, Запорізьку області. Один бігун прибув із Сполучених Штатів Америки.

Основна мета цих змагань - популяризація та розвиток оздоровчого та спортивного бігу серед громадян різного віку, зміцнення здоров'я, формування здорового способу життя населення та підвищення масовості руху любителів бігу в Україні, а також відзначення Дня захисника України.

Організаторами змагань виступили Асоціація Бігунів України та відділ у справах молоді та спорту Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації. Партнерську допомогу надало Управління зелених насаджень Шевченківського району м. Києва.

Дистанції змагань були визначені в 15 км, 12 км та 3 км. Усі переможці та призери на дистанціях та у вікових групах отримали нагороди від організаторів. Але головною нагородою для кожного учасника стала  краща фізична активність, а відповідно, і здоров'я!

Перейти до спискуВерсiя для друку