Головна  →  Новини  →  12 вересня 2019

Навігатор на 12-те вересня: куди піти у Києві

Навігатор на 12-те вересня: куди піти у Києві

Цей вечір не варто проводити вдома. адже на вас чекає чимало цікавих подій: презентація коміксу "Букмени", благодійний концерт на Подолі гуртів СКАЙ та Epolets, відкриття Музею кіно та фотовиставки Євгенія Павлова, надихаюча історія про навколосвітню подорож, поради щодо мандрівки в Китай, лекція про еротизм в мистецтві та багато іншого.

ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ

Федір Захаров. Відкриття персональної виставки

Виставка присвячена 100-річчю від дня народження славетного українського художника – Федора Захарова. 
Понад 50 обраних творів з приватних збірок київських колекціонерів будут представлені в експозиції. Це унікальна можливість насолодитись витонченим мистецтвом живопису.

Коли: о 18.00 (до 20.00).
Де: Галерея НЮ АРТ, вул. Грушевського, 28/2
Вхід вільний


ВЕЧІР ЛІТЕРАТУРНИЙ

Презентація коміксу "Букмени"

Цього року в журналі "Однокласник" з'явився комікс "Букмени".  Охочих запрошують дізнатись про походження Букменів, як створюють комікс, а ще відчути на собі, який інтерактив приготували для читачів історії. Також поговорять, як комікси допомагають популяризувати читання, та у які книжкові світи Букмени помандрують цього разу.

Коли: о 18.30
Де: книгарня Є, вул. Лисенка, 3
Вхід вільний


ВЕЧІР МАНДРІВНИЙ

Китай для початківців: як спланувати подорож або навчання

Перший раз у Китаї: що треба знати про одну з найзагадковіших країн світу, віза в Китай та як працює безвізовий режим для українців у деяких провінціях Піднебесної, як орієнтуватися та вижити в країні, де немає алфавіту, а всі написи ієрогліфами, які мобільні додатки стануть у пригоді в країні за залізною завісою, де немає доступу до Google? З чого варто почати знайомство та подорожі Китаєм? Як прокласти маршрут? Це та багато всього іншого на зустрічі про Китай.

Коли: 19.00-21.00
Де: Креативний простір Creative Women Space, провул. Михайлівський 9Б, домофон 64.
Вартість: 250 грн. (чай включено). 


ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ.

Нагота і еротизм в мистецтві: від табу до культу

Рухаючись від архаїки до Античності, Середньовіччя, Відродження, Нового часу і наближаючись до сучасності, ми побачимо зовсім новий ракурс розвитку мистецтва. Кожна епоха сформувала своє ставлення до людської тілесності і еротизму.

Коли: о 19.00
Де: INVERIA flow space, вул. Володимирська, 49А
Вартість квитка: 400 грн.


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ.

На Шапку - Скай та Epolets.

Вперше НаШапку гратимуть СКАЙ, які знайшли шпаринку у своєму фестивальному графіку , та улюблена  українська група продюсера КАМТУГЕЗИ Міхасі EPOLETS.
НаШапку  - серія благодійних концертів талановитих музикантів.  Перед сценою стоїть шапка. У шапку, традиційно, глядачі кидають гроші. Гроші передають волонтерам центру 9/11 і фонду «Свої» і буквально рятуємо життя людям.

Коли: о 19.00
Де: Х.Л.А.М., вуо. Межигірська, 23/22
Вхід: благодійний внесок

40 ДНІВ. Пам‘яті матері

 

В програмі концерту - твори Ференца Ліста, Вольфґанґа Амадея Моцарта, Роберта Шумана, Ріхарда Ваґнера,  Бела Бартока, Клода Дебюссі,  Олів‘є Месс‘яна. 

Коли: о 19.00
Де: Дім "Майстер Клас", вул. Богдана Хмельницького, 57Б
Вартість квитків: 200 грн., для студентів і пенсіонерів – 150 грн.


ВЕЧІР В КІНО.

КіноКульт. «Подвійні життя»

Вже немолодому видавцю Алену доводиться переводити своє видавництво у діджитал-сферу. Один з його колег Леонард довгий час працює над книгою і не в захваті, що його рукопис перетвориться на продукт цифрової епохи. У Леонарда ще й не все в порядку із жінками. Його всі кидають. Хоча він навчився писати з цих історій хороші книги. А ще Леонард спить з дружиною Алена. Ален спить із Лор, яка, власне, і перенесе його видавництво у світ діджиталу. Ніхто не знає про стосунки одне одного. Бо це французьке кіно. 

Коли: о 18.59
Де: UA: Українське радіо, вул. Хрещатик, 26
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР ПРО ПРИГОДИ

Навколо світу на мотоциклі. Історія що надихає.

Зустріч з автором унікального видання - документальної книги  мотомандрівника Валерія Кришня "Проїду Світ". Це захоплююча розповідь про власну сповнену пригод подорож навколо земної кулі, що тривала 307 днів, через 28 країн та з 63-ма тисячами кілометрів на спідометрі. Прикметно, що Валерій Кришень став першим українцем, який здійснив таку одиночну навколосвітню мандрівку на мотоциклі. 

Коли: о 19.00
Де: Бібліотека КПІ, проспект Перемоги, 37
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР З ФОТО

Evgeniy Pavlov. Freedom Street

Завдяки практиці групи «Время», спів-засновником якої був Євгеній Павлов, а також їх маніфесту «Теорії удару», Харківська школа фотографії стала визначним явищем сучасного мистецтва. Фотографи ставили на меті документувати найбільш суперечливі та травматичні прояви дійсності, події та сюжети, які зазвичай суспільство намагається виключити зі свого уявлення про світ.
На виставці будуть представлені фотографічні серії з 1970 по 2003 рік, архівні матеріали та відео. Значна частина робіт Євгенія Павлова в Києві буде експонуватися вперше.

Коли: о 19.00
Де: вул. Ярославів Вал, 14А, Set
Вхід вільний, потрібна реєстрація 


ВЕЧІР СВЯТКОВИЙ

Відкриття Музею кіно: Виставка ВУФКУ. Lost & Found

12 вересня святкуємо День українського кіно та 25-річчя Довженко-Центру відкриттям довгоочікуваного МУЗЕЮ КІНО.  Перша виставка присвячена Всеукраїнському фотокіноуправлінню (ВУФКУ). Ця організація у 1920-ті роки об’єднала у собі безліч талантів, де Дзиґа Вертов та Олександр Довженко були лише найбільш помітними іменами в історії. 

Коли: о 19.00
Де: Довженко-центр, вул. Васильківська, 1
Вхід вільний


ВЕЧІР В ТЕАТРІ.

Бути знизу

Це історія трьох жінок: жінки-богині, жінки-рабині і жінки з "залізними яйцями", які зустрілись на тренінгу «Як стати щасливою».

Коли: о 20.00
Де: Freedom Hall, вул. Кирилівська, 134
Вартість квитків: 300-650 грн.

 

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку