Головна  →  Новини  →  5 вересня 2019

Навігатор на 5-те вересня: куди піти у Києві

Навігатор на 5-те вересня: куди піти у Києві

Робочий тиждень добігає кінця, і ми знаємо, де набратися енергії перед п'ятницею. Сьогодні на вас чекають лекції як виробити звичку навчатися та розвинути витривалість, розповіді про мандрівку Аляскою та життя знаного в світі киянина Сержа Лифаря, перегляд стрічки "Сила волі",  "дематюкаційний" концерт Леся Подерв'янського, джаз на пляжі, відкриття нових виставок та багато іншого. 
 
ВЕЧІР ОСВІТНІЙ

Як навчитися вчитися. Лекція Наталі Каді

Як і для чого варто виробити звичку навчатися? Як зробити власний розвиток і навчання команди ефективними? Чому деякі освітні формати приречені, а дієву систему навчання треба створювати свідомо? Експертка з нейроменеджменту, сертифікований коуч (Erickson University International (ICF) та авторка навчальних програм Наталя Кадя розкаже, що відбувається з нашим мозком, коли ми навчаємося і як робити це максимально ефективно. 

Коли: о 19.00
Де: Світло, вул. Дегтярна, 29
Вартість квитка: 500 грн.


ВЕЧІР НАДИХАЮЧИЙ

Як підкорити свій Еверест

Перша українка, яка підкорила 7 найвищих Вершин світу, включаючи найвищу вершину світу - Еверест та увійшла до книгу рекордів України розкаже, де знайти чверть мільйона для сходження, як вижити три доби без їжі в Антарктиді, про жіночий альпінізм, витривалість, силу волі і підготовку, успіх у кар’єрі і у хоббі, як генерувати мотивацію.

Коли: о 19.00 
Де: Dialog hub, вул. Володимирська, 43
Вхід вільний! Реєстрація 


ВЕЧІР КОРИСНИЙ

Фізіологічні основи розвитку загальної витривалості

У рамках підготовки до ювілейного 10-го Wizz Air Kyiv City Marathon відбудеться лекція "Фізіологічні основи розвитку загальної витривалості. Значення зон ЧСС для програмування тренувального процесу". Професійний тренер Сергій Матієнко розкаже, як розвинути загальну витривалість та чому під час тренувань потрібно орієнтуватися на пульсові зони.

Коли: о 19.00
Де: Urban Space 500, вул. Б. Грінченка, 9
Вхід вільний за умови попередньої реєстрації


ВЕЧІР МАНДРІВ

Аляска. Останній рубіж

Якщо ви хочете дізнатися про найцікавіші місця, які турагентства обходять стороною, то приходьте на зустріч. Альона Куклева, які 17 днів мандрувада дикою природою Аляски, розповість все секрети, які зберігає суворий північний край.

Коли: о 19.00
Де: Бібліотека КПІ, проспект Перемоги, 37
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ

Серж Лифар: киянин, який підкорив Париж

Хто б міг подумати, що юнак з Києва назавжди і безповоротно закохавшись у балет, зможе досягти міжнародної слави і увійти в світову історію! На лекції будуть розкриті такі теми: народження в Києві та життя в Парижі, Серж Лифар та Сергій Дягілєв історія дружби, любові і танцю, GRAND OPERA, «Російські балети» та інші історії в житті Сержа Лифаря.

Коли: о 19.00
Де: Академія творчої індустрії, вул. Дорогожицька, 8 (5 поверх) 
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР В КІНО

Kінокульт. «Сила волі»

Події стрічки розгортаються у 1936 році. Афроамериканський атлет Джессі Овенс відчуває на собі прояви расизму в університеті Огайо. Та тренер Ларрі Снайде бачить у ньому потенціал олімпійського чемпіона. Маленькими кроками Овенс поступово завойовує перемоги. Головним змаганням його кар'єри мають стати Олімпійські ігри, які відбудуться у нацистській Німеччині. Тому варто дуже постаратися, щоб перевершити очікування тих людей, в очах яких ти здаєшся нездарою. Кіно засноване на реальній історії.

Коли: о 18.59
Де: Київський телецентр Олівець, вул. Мельникова, 42
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР ЛІТЕРАТУРНИЙ

Презентація книги Михайла Слабошпицького "З пам'яті дзеркала"

Презентація третьої мемуарної книжки Михайла Слабошпицького «З пам’яті дзеркала. (Те, чого ви не прочитаєте в історії літератури)». До участі запрошені: Дмитро Павличко, Володимир Загорій, Богдан Горинь, Павло Мовчан, В’ячеслав Брюховецький, Павло Гриценко, Микола Жулинський, Любов Голота, Іван Малкович. Модератор – Юрій Щербак.

Коли: о 17.00
Де: Національний музей літератури України, вул.  Богдана Хмельницкого, 11
Вхід за музейними квитками

Йосип Бродський: останній класик

 

Що таке - «життя і творчість Бродського»? Скільки вигаданого самим поетом, а скільки - іншими? Де закінчується його біографія - в якій було й увязнення, і еміграція, і викладання, і дружба з великими сучасниками, і, звичайно ж, Нобелівська премія - і де починається власне поезія? Про все це - літературний критик Євгеній Стасіневич.

Коли: о 19.00
Де: INVERIA flow space, вул. Володимирська, 49А
Вартість квитка: 400 грн.

Лесь Подерв'янський на терасі

"Дематюкаційний" концерт Леся Подерв'янського. У програмі: ваші улюблені п'єси знайомі ще з дитинства, та нові шедеври геніального класика.

Коли: о 19.00
Де: Всі. Свої D12, вул. Десятинна, 12 
Вартість квитка: 400 грн.

«Можливо, завтра». Презентація-читання

 

Кінорежисерка і письменниця Марися Нікітюк у свіжій книжці «Можливо, завтра» створила яскраву літературну пригоду з парадоксальних відкриттів і сенсів. Яка ціна справжньої свободи в житті персонажа і його автора, про що експерименти з розширенням свідомості, які просвітлення можуть відбутися в Делі й навіщо ходити до психоаналітика? Відповіді – в «Можливо, завтра», але можна ще прийти спитати у Марисі Нікітюк. 

Коли: о 19.00
Де: Книгарня «Є», вул. Хрещатик, 46
Вхід вільний


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ

Джаз на Пляжі - Закриття сезону

Завершувати літній сезон джазу на березі Дніпра будуть віртуози Національного Академічного духового оркестру України - одного з провідних музичних колективів країни.

Коли: о 19.00
Де: ЮБК, Труханів острів
Вартість квитка: 300-425 грн.

На Шапку - Grozovska bend і Jonych

 

Вперше дв гості приїде брат Мирослава Джоновича Кувалдіна з с. Кваси Рахівського району. А чарівна Олена  Грозовська не залишить нікого байдужим.  
#НаШапку Серія благодійних концертів талановитих музикантів та митців. Перед сценою стоїть шапка. У шапку, традиційно, глядачі кидають гроші. Гроші передають волонтерам центру 9/11 і фонду «Свої», що рятують життя людям.

Коли: о 19.00
Де: Х.Л.А.М., вул. Межигірська, 23/22
Вхід вільний, благодійний внесок

Симфонічні QUEEN

У вас є можливість зануритися в магічний світ симфонічної музики і насолодитися безсмертними хітами Queen у виконанні GosОrchestra.

Коли: о 19.00
Де: Зелений Театр, Паркова дорога, 2
Вартість квитків: 250-500 грн.


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ

Лекція Юрія Лейдермана та перформанс Миколи Карабіновича

Лекція Юрія Лейдермана «Перформанс в одеському мистецтві 1980-х» стосуватиметься як власне перформансів лектора та його колег, одеських митців Ігоря Чацкіна, Леоніда Войцехова, Сергія Ануфрієва, групи «Перці» та ін., так і славнозвісної «перформативності» в їхньому житті та художній практиці загалом.
Перформанс Миколи Карабіновича «Способи самогубства прапором» представляє собою омаж перформанса Юрія Лейдермана та Ігоря Чацкіна «Способи вбивства прапором», що відбувся в Одесі в 1985 році. 34 роки потому Микола Карабінович вирішує змістити акцент у бік більш індивідуальних практик та переосмислити самогубство як певну форму існування, за якої прийняті рішення та політична позиція людини паралізують її подальше існування та розвиток.

Коли: о 19.00
Де: PinchukArtCentre, вул. Велика Васильківська/Басейна, 1/3-2
Вхід вільний, реєстрація 

«А млини все стоять, Санчо!», виставка Матвія Вайсберга

 

Серія монотипій «А млини все стоять, Санчо!» (за іл. Ґюстава Доре до роману «Дон Кіхот») з’явилася нещодавно — і очікувано, і неочікувано водночас. Очікувано, адже ілюстрація пригод Дон Кіхота й Санчо Панси — це своєрідний порятунок, коли запас оптимізму вичерпано, а інші переконування самого себе більше не працюють. Неочікувано — із тієї ж причини, адже ніколи не знаєш, коли нарине відчай, і тільки безсмертні образи, що їх створив геній Сервантеса і яких згодом зображували генії Пабло Пікассо, Оноре Домьє та Ґюстава Доре, простягнуть тобі руку допомоги.

Коли: о 19.00
Де: Маяк, вул. М. Коцюбинського, 6
Вхід вільний

Уречевлення / Objectified. Ярослав Солоп

До проекту увійшли серії «Енциклопедія дивовижних фактів» та «Навчання на дому», у яких художник осмислює вплив міфу на соціальну та індивідуальну свідомості.

Коли: о 19.00
Де: Dymchuk Gallery, вул. Ярославська, 21
Вхід вільний

«Живопис» / Борис Буряк

 

На вересневій виставці публіка побачить серію живописних портретів, пейзажів, оголеної натури, та багато квітів. Уквітчані полотна стали візитівкою Бориса Буряка, який досконало передає зображеннями квіткових композицій своє «мислення кольоровими плямами». Пелюстки як миті, суцвіття як враження і букети як цілі сторінки досвіду автора – видніються крізь прямокутні вікна полотен.

Коли: о 19.00
Де: White World, вул. Пушкінська, 21а
Вхід вільний.

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку