Головна  →  Новини  →  4 вересня 2019

Розвиток електронних послуг: КМДА долучається до використання системи «Трембіта»

Розвиток електронних послуг: КМДА долучається до використання системи «Трембіта»

Київська міська державна адміністрація та Державне агентство з питань електронного урядування України уклали Угоду про підключення до системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів «Трембіта». Ініціатором співпраці став Департамент інформаційно-комунікаційних технологій.

«Трембіта» – це основа електронного урядування, що здатна забезпечити масштабну модернізацію процесів державного управління та сприяє прозорості роботи влади. Система здійснює обмін даними без участі людини, що значно пришвидшує процес надання послуг та зменшує можливість механічних помилок. Використання її можливостей вирішить проблему з доступом органів місцевого самоврядування до даних державних реєстрів, яких сьогодні в Україні налічується близько 350. Саме прямий доступ до баз даних реєстрів може значно пришвидшити надання послуг.

Таким чином, підключення до системи електронної взаємодії надасть підрозділам КМДА можливість своєчасно отримати достовірну інформацію з Державних реєстрів. Завдяки цим інструментам міська влада зможе створити нові електронні сервіси та підвищити якість існуючих, а головне – зробити послуги зручнішими та доступнішими для киян.

«Київ – єдине місто, що має власну платформу реєстрів із унікальним ідентифікатором. Це забезпечує швидкий обмін точними даними між інформаційними системами міста та зменшує тривалий паперовий документообмін. Для того щоб збільшити кількість електронних сервісів для киян, столиця має отримати доступ і до державних реєстрів. Саме тому і виникла ідея підключитися до «Трембіти». Дуже важливо, що окрім оцифрування значних масивів інформації, система загальнодержавного рівня дозволить органам місцевого самоврядування уникнути корупційних ризиків», – зазначив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

За інформацією: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку