Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В школі №102 Шевченківського району відкрили куток скелелазного раю – туристичний скеледром

Опубліковано 27 вересня 2013 року о 09:53

26 вересня 2013 року у школі №102 Шевченківського району відкрили унікальний комплекс – «Туристичну скелелазну гірку». Захід пройшов з нагоди відзначення у Шевченківському районі міста Києва Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні. На урочистостях були присутні почесні гості: перший заступник директора Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації Вікторія Челомбітько, постійний заступник посла Федеративної республіки Німеччина в Україні – Анка Фельдхузен, Голова Шевченківської райдержадміністрації Сергій Зімін, заступник голови Віктор Давиденко, представники та члени Київської міської спостережної ради Українського фонду соціальних ініціатив, кращі представники туристичної галузі Шевченківського району міста Києва, керівників закладів освіти – учасників проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури».
Всі, хто завітав на свято поринали одразу у світ туризму: у холі школи розмістилася туристична виставка (палатка, кубки, дипломи, медалі, отримані юними туристами СШ № 102 на змаганнях різного рівня), а в іншому куточку школярі презентували шкільний туристичний клуб «Шулявка». Взагалі, в СШ №102 пріоритетним напрямком виховної роботи є спортивний туризм та краєзнавство. Школа багато років  працює в спортивному туризмі, її спортивні команди на змаганнях міського, всеукраїнського та міжнародного рівнів показували вагомі спортивні результати. Тренерами команд працюють фахівці своєї справи, люди творчі і зацікавлені.
Святкову атмосферу забезпечила команда з черлідінгу гімназії №153  ім. О. Пушкіна, яка виступила перед гостями, батьками та школярами із запальним танцем. За словами Сергія Зіміна, відкриття цього унікального комплексу у спеціалізованій школі №102 стала можливим завдяки підтримці та фінансуванню Федеративної Республіки Німеччина проекту Українського фонду соціальних інвестицій з будівництва скелелазної гірки. «В оновленому спортивному залі цього навчального закладу спорудили непересічну для всього міста Києва та України споруду! Жоден загальноосвітній навчальний заклад України такого «скеледрому» немає», - зазначив Сергій Георгійович. Очільник району ще раз підкреслив про необхідність впровадження сучасного спортивного виховання школярів та зазначив, що ця туристична скелелазна гірка розвиває силу та спритність та надає дитині впевненості у собі. «Також, один із основних напрямків нових соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича «Діти – майбутнє України» охоплює всебічні напрямки розвитку юного покоління нашої держави, починаючи від рівного доступу кожної дитини до дошкільної освіти, виявлення творчих здібностей та їх реалізації, і завершуючи залученням дітей до занять фізичною культурою та спортом, а також популяризацією здорового способу життя», - підсумував глава району.
Сергій Зімін привітав працівників туристичної галузі зі святом. «Туристична галузь сьогодні – невід’ємна складова світового ринку, посідає друге місце в світовій економіці після комп’ютерної та електронної промисловості. Україна має вагомі об’єктивні передумови, щоб увійти до найбільш розвинутих у туристичному відношенні країн світу. Але скільки ще непізнаного є і в цій області. Розповісти всьому світові про перлини історії, культури нашого краю – вбачаю одним з найголовніших завдань теперішнього часу»- зазначив очільник району.
Після чого Подяками голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації нагородили 12 кращих працівників туристичної галузі і готельного господарства району.
Не обійшлося й без урочистого перерізання стрічки, після якого всі присутні стали свідками показового виступу з елементами скелелазіння вихованців секції туристичного багатоборства. На завершення урочистостей запальний «Рок-н-ролл» гостям свята подарував танцювальий колектив Будинку дитячої творчості Шевченківського району міста Києва.
В серпні 2011 року Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) оголосив конкурс мікро-проектів серед загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва по модернізації та вдосконаленню спортивних споруд. Колектив спеціалізованої школи № 102 взяв участь у конкурсі мікро-проектів, запропонувавши реконструкцію спортивної зали і встановлення у ньому тренажеру типу «Скеледром». При визначенні переможців конкурсу бралась до уваги не тільки якість самого проекту, але і можливість і ефективність подальшої його використання. На впровадження мікро-проекту УФСІ виділив 583293 гривні. 5% від цієї суми внесла батьківська громада школи -29164 гр. (внесок передбачено рамковою угодою, украденою з УФСІ та умовами проведення конкурсу). Ремонт допоміжних приміщень здійснювався за батьківські кошти.
Проект реконструкції спортивного залу і встановлення у ньому тренажеру типу «Скеледром» пройшов державну експертизу на відповідність згідно Європейського стандарту EN 12572-1:2007.  Після завершення всіх експертиз і визначення підрядників розпочались будівельні роботи, які тривали з січня по березень 2013 року – по виготовленню тренажера типу «Скеледром» підрядник– МП «Тектон», та з травня по серпень 2013 року по ремонту спортивного залу, підрядник – корпорація «Галтрансрембуд». УФСІ надав своїх технічних консультантів, спільно з агенцією по впровадженню проводив тендери, визначав підрядників для виконання робіт, здійснював випробування «Скеледрому» та контроль за якістю виконаних робіт, розробку кошторисної та проектної документації. Здійснював закупівлю необхідного спортивного та туристичного спорядження.
Випробування тренажеру типу «Скеледром» здійснювались за європейськими стандартами, кожен із зачепів витримав навантаження у 900 кг. Здійснювалась відео та фото фіксація випробувань. Отримано державний сертифікат відповідності споруди. При його виготовленні гірки використовувалися професійні скелелазні зачепи.
Наразі на спортивному знарядді під керівництвом тренера постійно займається майже 100 місцевих школярів.

 

Фоторепортаж


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux