Головна  →  Новини  →  23 серпня 2019

В Шевченківському районі відбулася церемонія підняття Державного Прапора України

В Шевченківському районі відбулася церемонія підняття Державного Прапора України

Сьогодні, 23 серпня 2019 року, біля будівлі Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, за участю голови райдержадміністрації Олега Гаряги, учасників бойових дій у зоні АТО, заступника голови  з питань національно-патріотичного виховання молоді Спілки ветеранів АТО Шевченківського району міста Києва – Примаченка Дмитра Валерійовича, громадськості та керівництва району, відбулась офіційна церемонія урочистого підняття  Державного Прапора України.

Біля флагштоку вишикувалася почесна варта Окремого президентського полку ім. гетьмана Б. Хмельницького, яка виконала урочисте підняття державного прапору України.

З вітальною промовою перед присутніми виступив голова райдержадміністрації Олег Олександрович. Очільник району привітав мешканців та гостей столиці з цією знаменною подією і  наголосив на тому, що наш синьо-жовтий прапор символізує суверенітет України і є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій  державотворення, історії та сьогодення.

Також перед присутніми виступив учасникк бойових дій у зоні АТО, заступник голови  з питань національно-патріотичного виховання молоді Спілки ветеранів АТО Шевченківського району м. Києва – Примаченко Дмитро Валерійович. Присутні, хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих за волю та незалежність України.

За давньою традицією, що склалася  у районі, голова райдержадміністрації вручив юним шевченківцям офіційні документи, що посвідчують їх права та обов’язки як повнолітніх громадян незалежної України та відзначив кращих працівників відзнаками голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації.

Свої перші офіційні документи отримали Софія Ткаченко, яка навчається в освітньому закладі № 49, Дар’я Скороход, учениця школи I-III ступенів № 1, Богдан Патрін та учні технічного ліцею Марія Гуменюк, Дмитро Канюк, Сувір Томар.

Київський академічний ансамбль української музики «Дніпро» супроводжував церемонію підняття Державного Прапора України та виконав пісні «Україна рідний край», «Лента за лентою», «Запріжський марш». 

   Зі святом вас - Днем Державного Прапора України та наступаючим Днем незалежності України!

Перейти до спискуВерсiя для друку