Головна  →  Новини  →  16 серпня 2019

Восени після ремонту відкриють п’ять станцій швидкісного трамвая (проєкт)

Восени після ремонту відкриють п’ять станцій швидкісного трамвая (проєкт)

Йдеться про зупинки Гната Юри, Національний авіаційний університет, проспект Перемоги, Польова та Політехнічна.

Станція «Проспект Перемоги»  


Цієї осені планують відкрити після капітального ремонту п’ять станцій Борщагівської лінії швидкісного трамвая. Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Йдеться про зупинки Гната Юри, Національний авіаційний університет, проспект Перемоги, Польова та Політехнічна.

Посадовець також оприлюднив візуалізації, однак деякі з них відображають зовнішній вигляд станцій після попереднього ремонту.

Станція Гната Юри


«Кожна станція матиме власну айдентику та, насамперед, буде доступною для маломобільних груп населення», – стверджує Давтян.

Станція «Польова» у 2018 році після попереднього ремонту


Станції «Польова» та «Політехнічна» вже ремонтували у 2017 році. У «Київпастрансі» пояснювали, що то був поточний ремонт. Цьогоріч у бюджеті Києва на їхній ремонт передбачено 12 та 16 мільйонів гривень відповідно. Капремонт «Гарматної» коштуватиме 20 мільйонів, «Площі Перемоги» – вісім мільйонів.

Тепер, як пояснюють у КМДА, повністю відремонтують системи електропостачання; замінять скло навісів та пофарбують металічні конструкції; замінять ФЕМ-покриття для зручності людей з інвалідністю; демонтують плитку на парапетах, поштукатурять та пофарбують; відремонтують вестибюлі; замінять вхідні групи тощо.

Раніше кияни критикували якість ремонту на станціях швидкісного трамваю, зокрема, «Вацлава Гавела», яку відкрили у лютому. Вона погано пристосована для маломобільних людей.

Також недоліки помічали на станції «Генерала Потапова», відкритій після тривалого ремонту у квітні 2018 року.

Нагадаємо, з кінця червня було скасовано рух швидкісного трамваю з Борщагівки через капітальний ремонт шляхопроводу на з’єднанні проспектів Комарова та Леся Курбаса. Відновити рух планують до 30 вересня.

За інформацією: https://hmarochos.kiev.ua


Дата прийняття: 16 серпня 2019

Номер документа: Восени після ремонту відкриють п’ять станцій швидкісного трамвая (проєкт)

Перейти до спискуВерсiя для друку