Головна  →  Новини  →  14 серпня 2019

Навчально-ігрова зустріч з вихованцями дитячого садочка №388 в бібліотеці ім. М. Костомарова

Навчально-ігрова зустріч з вихованцями дитячого садочка №388 в бібліотеці ім. М. Костомарова

«Одне яблуко на день – і немає жодних проблем». Ця приказка найкраще ілюструє народний досвід, перевірений роками й неодноразово підтверджений сучасними лікарями.

Яблуко – унікальний фрукт, всім знайомий з самого раннього дитинства. Про яблука складені казки, вірші, приказки та легенди. Але деякими цікавинками бібліотекарі захотіли поділитися зі своїми друзями – вихованцями дитячого садочка №388.

Адже не всім відомо, що батьківщиною яблук вважається територія, яку займає нинішній Казахстан. До речі, місто Алма-Ата (Алмати, Казахстан) – в перекладі значить «яблуневий». В багатьох країнах встановлені пам’ятники яблуку. Археологи взагалі стверджують, що яблуня – перше дерево, яке було культивоване нашими предками ще 6500 років до настання нової ери. У світі налічується понад 7 000 сортів яблук, з кожним роком їх стає все більше. Але для продажу вирощується всього трохи більше сотні сортів яблук, а решта використовуються в декоративних та технічних цілях. Розміри яблук варіюють від горошини до голови новонародженої дитини. І, нарешті, найкориснішим яблуком можна вважати те, яке швидко темніє. Таке яблуко багате на вітаміни і мікроелементи і не містить шкідливих речовин. Ще багато цікавих фактів про улюблений фрукт бібліотекарі розповіли дітям. Малеча пригадала казки про яблука, мультфільми, відгадувала загадки.

Також виявилося, що всі люблять куштувати смачні, наливні яблука не тільки у свіжому вигляді, а й запечені. Разом з дорослими діти перелічили безліч страв, де можна використати яблука: компоти та узвари, варення та пюре, пироги.

Всім подобається проводити свій вільний час у колі друзів, насолоджуючись гарним спілкуванням та смачними стравами. Та їжа може бути не тільки смачною, але й апетитно прикрашеною. Для цього існує мистецтво – карвінг, тобто різьблення по овочах та фруктах. І тому бібліотекарі вирішили познайомити діток з цим кулінарним мистецтвом. Для цього знадобилося декілька яблук, карбовочні ножі та терпіння. Після не довгих зусиль вийшли: дві гарні квіточки, або корони, пташка з крильцями та кружальця для крендельків. Всі дітки пройшли майстер-клас, де вперше навчились вирізати красиві фігурки з яблук.

Від «високого мистецтва» зустріч перейшла до «Веселих стартів». Естафета «Пронеси, та не впусти»; «Танок з яблуком»; «Яблучна піраміда» та «Яблучний король» – всі ці кумедні конкурси не залишили нікого байдужими.

І на останок зустрічі малеча отримала від теплого, сонячного літа подарунок – соковиті яблучка до обіду!

https://biblio-nivki.blogspot.com/2019/08/Korol-Yabluko.html

Перейти до спискуВерсiя для друку