Головна  →  Новини  →  26 квітня 2019

Презентація документального фільму Сергія Марченко «Поліські образки» (2006) до Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську трагедію

Презентація документального фільму Сергія Марченко «Поліські образки» (2006) до Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську трагедію

Шумлять жита, як і раніше,

Пливуть у небі літаки…

За вас історія допише

Суворі подвигу рядки.

                                                                           В. Задворний

26 квітня – Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську трагедію. Чорнобиль – це катастрофа, яка зруйнувала мільйони життів та перевернула світогляд багатьох людей, це попередження і застереження для майбутніх поколінь! Чорнобиль – це наш біль, наша пам’ять і це є наша земля!

23 квітня 2019 року у Центральній районній бібліотеці імені Євгена Плужника до Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу відбулася зустріч з Сергієм Миколайовичем Марченком - українським режисером, сценаристом, фотохудожником, кандидатом мистецтвознавства, доцентом кафедри кінорежисури та кінодраматургії КНУТКТ імені І.К. Карпенка-Карого, який  презентував свій документальний фільм «Поліські образки» (2006). Фільм  присвячений тим людям – поліщукам, які споконвіку живуть у Поліссі та яких спіткало Чорнобильське лихо 33 роки тому. Фільм  разом з відвідувачами бібліотеки переглянули і студенти-першокурсники Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого, майбутні кінодраматурги. Після перегляду фільму у доброзичливій та невимушеній атмосфері відбувся активний діалог між автором фільму та глядачами. Студенти, які вперше відвідали нашу бібліотеку, з  цікавістю та великим задоволенням  також познайомилися з фондом бібліотеки, зокрема з перлинами світової та вітчизняної драматургії та літературою  кіно мистецького напрямку.

Дякуємо, Сергію Миколайовичу, за  Ваше прекрасне мистецтво кінорежисера та фотохудожника! Бажаємо Вам талановитих  студентів та творчого натхнення!

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку