Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

7 листопада Громадська рада при Шевченківській РДА провела чергове засідання

Опубліковано 22 листопада 2019 року о 09:08
фото

7 листопада 2019 року в приміщенні Шевченківської райдержадміністрації відбулося засідання Громадської ради при Шевченківській районній в місті Києві державній адміністрації за участю представників інститутів громадянського суспільства – членів громадської ради та мешканців району.

Першим питанням, яке виносилось на засідання Громадської ради, було розгляд програми «Київ Європейське місто». Доповідачем виступив Шатайло Юрій Миколайович, представник ГО«УТОПІК». Він розповів про проблеми, які існують з пам 'ятками історії та архітектури в Шевченківському районі м. Києва. Зазначив, що наш район та місто мають величезний туристичний потенціал, проте його не використовують. У програмі запропоновано провести інвентаризацію всіх пам 'яток історії та архітектури, провести низку заходів щодо їх збереження та відновлення.

Друге питання стосувалось стану подолання наслідків пожежі на вул. Пирогова, 2. На засідання прийшли мешканці будинку який постраждав від пожежі. Першою виступила Гончаренко Л.Л, член Громадської Ради, яка представляла їх інтереси. Вона розповіла про ситуацію, що склалась. Голова Громадської ради зазначив, що ситуація і справді жахлива. Потім надав слово головному інженеру КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району міста Києва» Шевченківського району Брилю Дмитру Миколайовичу. Він доповів, що 41 з 80 квартир постраждали. З них 6 майже повністю згоріли. Наразі продовжуються роботи по відновленню парадних та інфраструктури в будинку. Так, з 1 по 8 парадне відновлене електропостачання по стоякам. Також провели роботи по відновленню водопостачання. Проводяться роботи по відновленню газопостачання. Проте є роботи, які неможливо провести без обстеження. За попередніми підрахунками відновлення даху буде коштувати 4,4 млн. грн. Була закуплена плівка для тимчасового покриття даху. Проте існує проблема, що її можливо встановити тільки після демонтажу згорівшої покрівлі. А ця робота коштує 500 тис. грн. Слідчі органи працюють над тим, щоб виявити причини аварії. Район, зі своєї сторони, робить все можливо, щоб допомогти жителям. Проте кошти виділяє місто, а не район. Після доповіді слово взяли мешканці будинку. В ході розмови жителі та головний інженер домовились провести зустріч біля постраждалого будинку, де більш детально та глибоко поспілкуватись.

Далі за порядком денним члени громадської ради розглядали проект бюджету на 2020 рік

З доповіддю по даному питанню виступив Лозко Сергій Васильович, начальник Фінансового управління ШРДА. Він зазначив, що у формулюванні даного питання є неточності. У району не має власного бюджету, а є тільки видатки з бюджету міста Києва. Також він заначив, що напередодні відбулись зміни у плануванні видатків, тому надати точні цифри наразі не в змозі.

По четвертому питанню виступили голови постійних комісій громадської ради, вони представили результати роботи та плани до кінця поточного року.

До громадської ради звернулись мешканці будинку по вул. Леонтовича, 1 за словами жителя будинку, Віктора Шевцова, у них відбулось незаконне будівництво мансарди. В результаті цих дій був знищений дах будинку. Суд визнав цю надбудову незаконною, будівництво зупинене, проте постала проблема того, що на будинку відсутній дах, відновлювати цю покрівлю ніхто не збирається. Члени громадської ради зазначили, що якщо є рішення суду про визнання надбудови незаконною, то і роботи по відновленню покрівлі має зробити той, хто його зруйнував. Тому не є цілком доцільним виділяти на це кошти з міського бюджету.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux