Головна  →  Новини  →  8 вересня 2017

В Шевченківському районі з’явиться скульптура Єлизавети Ярославни

В Шевченківському районі з’явиться скульптура Єлизавети Ярославни
Сьогодні, 8 вересня,  між Шевченківською районною в місті Києві державною адміністрацією на чолі з  Гарягою Олегом Олександровичем , Громадською організацією «Чотири королеви», Громадською організацією «Андріївсько-Пейзажна ініціатива» за інформаційної підтримки посольства Норвегії в Україні відбулося підписання меморандуму про співпрацю.
Сторони уклали цей  Меморандум задля реалізації проекту створення паркової скульптури королеви Єлизавети Ярославни в рамках скульптурного проекту  «Чотири королеви» за інформаційної підтримки посольства Норвегії в Україні, з проведенням у майбутньому першого міжнародного фестивалю «Єлизавета Фест».
«Скульптура Єлизавети буде виконана в натурально величину. Крім того, до постаменту планується включити 4 чавунні щити, які будуть виконані в скандинавському та давньокиївському стилях. Оскільки, кожен з щитів символізуватиме країну з якою було пов’язане життя Єлизавети Ярославни, то на кожному з них будуть викарбувані вірші герольда, присвячені королеві , українською, норвезькою, датською та англійською мовами» - повідомив співзасновник ГО  «Андріївсько-Пейзажна ініціатива» пан Володимир.
«Задля збагачення культурно-мистецького надбання ми, Шевченківська  адміністрація, беремо на себе зобов’язання по сприянню у створення паркової скульптури королеві Єлизаветі Ярославні на території скверу , що знаходиться на розі вулиць Рейтарської та Стрілецької в місті Києві. Створення нової зони відпочинку сприятиме не лише культурному збагаченню як району так і міста в цілому, але й примножить обізнаність гостей столиці щодо місця України в історичному потоці часу - зазначив Олег Олександрович. – В новоствореному сквері планується вимостити клінкерну бруківку».
Крім того, відбулося обговорення питання щодо проведення в наступному році фестивалю «Єлизавета Фест», а саме вибору можливої локації та організованих заходів.
На завершення обговорення всі учасники урочисто підписали Меморандум про співпрацю.
 
Перейти до спискуВерсiя для друку