Головна  →  Новини  →  18 вересня 2013

Учнівська молодь Шевченківського району вчилася долати перешкоди в надзвичайних ситуаціях

Учнівська молодь Шевченківського району вчилася долати перешкоди в надзвичайних ситуаціях

З нагоди відзначення в Україні Дня рятівника, який щорічно відзначається 17 вересня, в Шевченківському районі міста Києва вчора провели гру-випробування „Юний рятувальник”. Метою заходу, який пройшов в районі ось уже всьоме, є залучення дітей та молоді до навчань з питань цивільної захисту, орієнтування у надзвичайних ситуаціях, повсякденному житті, а також пропаганди і популяризації основ безпеки життя. Участь у грі, яка відбулася на базі СДЮШОР № 6 (стадіон „Піонер”) взяли команди загальноосвітніх навчальних закладів району, до складу яких залучалися старші групи учнів 14 - 16 років та складалися з керівника та 11 учасників (8 хлопців, 3 дівчат).

«Юний рятувальник» розпочався з параду учасників (команд), Гімну України, підняття Державного прапору України, привітань зі святом першого заступника голови Шевченківської РДА Олександра Малихіна та ветеранів цивільного захисту.
«Сьогодні ми вже вкотре зібралися на цьому стадіоні, щоб провести гру-випробування „Юний рятувальник”. Цей захід – одна із складових постійної турботи районної влади про наше майбутнє покоління - наших дітей», - йшлося у вітальному слові.
Кожна людина у випадках аварій, катастроф і стихійного лиха повинна вміти захистити себе, свою сім’ю, близьких друзів, надати допомогу потерпілим. Цього вимагає наше життя, наша дійсність. «Не дай Боже нам потрапляти в такі ситуації, але в житті треба бути до всього підготовленими. І кожен з нас повинен багато знати і вміти в ім’я збереження здоров’я і життя та навчати цьому дітей та молодь. Тож гра «Юний рятувальник» як раз і направлена на тренування та уміння дітей та молоді діяти в екстрених ситуаціях, застосовувати свою вправність, швидкість, надавати першу допомогу потерпілим та рятувати» - зазначив Олександр Володимирович.
В рамках гри-випробування відбулися естафети, показові виступи представників Комунальної аварійно-рятувальної служи КМДА (Київська служба порятунку), демонстрація роботи спеціальної техніки районного управління ГУ Державної служби надзвичайних ситуацій України у м. Києві, ліквідація пожежі учнями. Дарували радість та посмішки гостям свята виступи спортивних та художніх колективів Шевченківського району.
«Гра-випробування розвиває здібності молодої людини бачити, чути, запам’ятовувати важливе, вчить навичкам орієнтації в різних життєвих та надзвичайних ситуаціях, долати труднощі та перешкоди;передбачає проходження етапів на дистанціях, які складаються з природних та штучних перешкод, виконання технічних та практичних завдань, а також виконання спеціальних завдань з використанням спеціального спорядження, яке полегшує та прискорює рух, забезпечує безпеку, - каже начальник управління з надзвичайних ситуацій Шевченківського району Володимир Германцев.
Діти на практиці змогли побути справжніми рятівниками. На практиці вимірювали радіацію дозиметрами, вдягали на швидкість костюми пожежників та протигази, накладали шини на умовно пошкоджені кінцівки, гасили полум’я вогнегасниками. Отримані знання й набуті навички в школі допомогли найбільш завзятішим отримати омріяну перемогу. Підсумком гри стало нагородження команд, які зайняли призові місця та всіх учасників гри-випробування «Юний рятувальник - 2013». Призові місця розподілилися наступним чином: I місце отримала команда СУШ №27, II місце – СЩ№139, III місце – СШ№24. Переможці отримали грамоти та кубки.
 
 
Перейти до спискуВерсiя для друку