Головна  →  Новини  →  4 квітня 2016

Великий суботник по-шевченківськи

Великий суботник по-шевченківськи

У толоці, яка відбулась сьогодні на Пейзажній алеї взяли участь більше 200  шевченківців та киян, до яких на різних локаціях долучилися голова КМДА Віталій Кличко, очільник Шевченківського району Олег Гаряга,  представники структурних підрозділів міської та районної адміністрації, представники громадських організацій та бізнес-структур столиці.

 
Цього дня, Пейзажна алея стала чистішою завдяки кожному учаснику, його дбайливому ставленню до свого міста. Крім санітарного прибирання, як повідомляється, шевченківці разом із зеленбудівцями висаджували дерева, кущі, прибирали сміття, обрізали дерева. За кожною ділянкою був закріплений майстер, який проводив інструктаж за нормами висадки.
 
Голова КМДА Віталій Кличко особисто долучився до висаджування дерев на схилі «пейзажки».
 
"Ми хочемо, аби нормою стало висадження нових дерев та кущів. Впевнений, що ми це зробимо і повернемо Києву статус найзеленішої столиці Європи – це є спільною справою всіх мешканців міста. Я бажаю усім нам чистоти у душі, серці, у природі і у нашому рідному Києві та Шевченківському районі зокрема", – виступив перед громадою Віталій Кличко.
 
Він також подякував усім комунальникам та зеленбудівцям, які не лише сьогодні, а й щодня самовіддано працюють задля поліпшення благоустрою столиці.
 
Сотні людей прибирали  одну з улюблених рекреаційних зон столиці Пейзажну алею, де вже цієї весни запланована грандіозна реконструкція з відновленням алей, лавочок, ліхтарів, зелених насаджень та старовинних сходів, що сполучають Шевченківський та Подільський райони столиці.
 
Заїхати на територію Пейзажної алеї скоро зможуть лише мешканці розташованих тут будинків, для іншого автотранспорту в’їзд буде заборонено спеціально встановленим за рахунок меценатських коштів спеціальним обмежувальним пристроєм.
 
У планах також і облаштування нових оглядових майданчиків з видами на старовинний Поділ та Андріївський узвіз зокрема.
 
У процесі реалізації цих проектів міська та районна влада планує залучати соціально-орієнтований бізнес, адже благоустрій та розвиток міста – це спільна справа всіх його мешканців.
 
Наостанок Олега Гаряга та Віталій Кличко подякували усім організатором акції і висловили особливу вдячність ініціативним шевченківцям та всім киянам, які долучилися до прибирання.
 
«Екологічний стан та стан благоустрою району залежить від того, як всі ми ставимося до навколишнього середовища. Комфорт та чистота – це не лише результат роботи комунальних служб, це і результат нашого з вами свідомого ставлення до природи, до систем міста. Приємно, що сьогодні на вулиці Шевченківського району вийшло так багато її мешканців, аби спільними зусиллями навести лад. Але я, в першу чергу, висловлюю вдячність тим мешканцям, які об’єднуючись у громадські ініціативи своєю щоденною роботою змінюють місто на краще», – сказав Олег Гаряга, спілкуючись з громадськими активістами. Він додав, що Пейзажна алея після доопрацювання стане одним із символів Києва.
Перейти до спискуВерсiя для друку