Головна  →  Новини  →  27 січня 2023

У Шевченківському районі вшанували пам'ять жертв Голокосту

У Шевченківському районі вшанували пам'ять жертв Голокосту

Сьогодні, 27 січня, тимчасово виконувач обов’язків голови Шевченківської райдержадміністрації Олександр Поповцев разом із заступниками та керівником апарату взяли участь у церемонії вшанування пам’яті загиблих жертв Голокосту. Більше фото ТУТ.
 
Присутні вшанували пам'ять жертв нацистського злочину хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу жертв Голокосту в урочищі «Бабин Яр».
 
Зазначимо, що 27 січня, Україна та світ відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, який був проголошений Генеральною асамблеєю ООН 1 листопада 2005 року. Співавторами резолюції виступили 100 держав, в пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни.
 
Саме 27 січня у 1945 році визволили в'язнів найбільшого німецького табору смерті у Польщі, в місті Освенцим. Найжорсткішим було масове вбивство євреїв у Бабиному Яру, близько 100 тисяч чоловік.
 
Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту має нагадати всім тиранам і агресорам сьогоднішнього світу про небезпечність і наслідки їхніх дій, у тому числі персонально для них.

Перейти до спискуВерсiя для друку