Головна  →  Новини  →  30 листопада 2022

2 грудня у столичній підземці відкриється фотовиставка «Війна крізь об’єктив: фото з України»

2 грудня о 14:00 у вестибюлі станції метрополітену «Золоті ворота» відкриється фотовиставка «Війна крізь об’єктив: фото з України». 

Виставка має на меті показати всі жахіття військових конфліктів у сучасному світі, а також передати героїзм та незламність українського народу, який захищає рідну землю від ворога.

В експозиції представлені 50 робіт українських та іноземних фотожурналістів і фотожурналісток, зроблених у різних містах України після нападу росії 24 лютого 2022 року. За кожною світлиною – долі людей, які стали на захист рідної землі у складі Збройних Сил України, які працюють в тилу і збирають волонтерську допомогу, які втратили рідних та власні домівки і були змушені рятуватися в інших регіонах України та за кордоном.

Експозицію доповнюють світлини, зроблені під час збройних конфліктів у Боснії та Герцеговині, а також у Сирії. Представлені знімки демонструють спільний трагізм долі різних народів, які пережили військове протистояння.

Після виставки в Києві роботи фотографів поїдуть до інших українських міст. Також планується показати виставку за кордоном.

Організатори виставки:

  • Національна спілка журналістів України;
  • Андреа Беер, журналістка;
  • Марія Калус, продюсерка, германістка, Україна / Німеччина;
  • КП КМР «Київінформ» (редакція сайту «Вечірній Київ»).

Партнери виставки: Київська міська державна адміністрація та Київська міська рада.

Куратор проєкту – Євген Лопушинський.

Акредитація представників ЗМІ триває до 18:00 1 грудня:

За інформацією: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку