Головна  →  Новини  →  27 травня 2022

Прийом заяв для зарахування до 5-х класів гімназій, ліцеїв та новостворених класів триватиме до 23 червня

Цього року для зарахування до 5-х класів гімназій, ліцеїв та новостворених класів прийом заяв триватиме до 23 червня. Про це в ефірі телеканалу «Київ» повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Зарахування здійснюватиметься на підставі заяви одного з батьків учнів, копії свідоцтва про народження дитини, чи іншого документа що засвідчує особу, медичної довідки та відповідного документу про освіту. Цьогоріч умови вступу до начальних закладів пом’якшено, тому усі ці документи можна подати власноруч або скановані копії чи фотокопії, направлені нарочно, факсом, електронною поштою на адресу школи. Оригінали документів необхідно подати до навчального закладу не пізніше 23 серпня», – наголосив Микола Поворозник.

При зарахуванні до навчального закладу пріоритет надаватиметься тим дітям, що проживають на території обслуговування закладу, зареєстрованим внутрішньо переміщеним особам. А також дітям, чиї брати чи сестри вже навчаються в цій школі та дітям працівників цих закладів.

Враховуючи продовження воєнного стану в країні, навчальним закладам рекомендовано зараховувати дітей до всіх класів на безконкурсній основі. У разі проведення конкурсу на вільні місця навчальний заклад має до 24 червня оприлюднити оголошення про проведення конкурсного відбору. Конкурс має бути проведений до 8 липня.

Якщо ж четвертокласник планує продовжити навчання у своїй школі у 5 класі, його буде переведено автоматично.

«Керівники навчальних закладів мають створити безпечні умови для усіх учасників освітнього процесу», – зауважив Микола Поворозник.

За інформацією: https://kyivcity.gov.ua

 
Перейти до спискуВерсiя для друку