Головна  →  Новини  →  1 лютого 2022

Відкрито проєкт Центральної районної бібліотеки імені Євгена Плужника «Книга, прочитана екраном»

Мета проєкту – популяризація найкращих художніх творів української та світової літератури. Більше фото тут.

«Доки будете жити в громадськім порядку, дружно держатися купи, незломно стояти всі за одного, а один за всіх, доти ніяка ворожа сила не побідить вас» (Іван Франко. «Захар Беркут»)

Прем’єрою сьогоднішньої нашої кінозустрічі був легендарний «Захар Беркут» Івана Франка в екранізації режисера Ахтема Сеїтаблаєва.

Цього року книга «Захар Беркут» відзначає ювілей – 140 років від дня написання, але і в нашому сьогодні вона не втратила своєї актуальності. Адже це – гімн свободолюбивому українському народу, його споконвічному прагненню до волі та незалежності, сміливості та відвазі, мужності та героїзму.

Головне гасло фільму «Захар Беркут»: «У свободі моя сутність!»

Режисеру Ахтему Сеїтаблаєву в екранізації повісті вдалося достойно втілити основну ідею цього історичного епосу. Динамічне, вражаюче, видовищне кіно!

На нашу кінозустріч завітали молоді талановиті українські актори: Заслужений артист України Андрій Ісаєнко та Заслужена артистка України Марина Кошкіна.

Образи Петра та Усті, втілені ними у фільмі, залишають яскраве емоційне враження у глядача. Позитив та заряд енергії, який випромінювали наші гості, створили невимушену атмосферу спілкування. А також їм вдалося донести основні меседжі фільму та занурити глядачів у вир подій, що відбувалися у Тухольській долині на краю Карпат у 13-му столітті.

Відчути настрій, враження акторів від участі у зйомках цього грандіозного американсько-українського проєкту, ви зможете, долучившись до відеоперегляду нашої зустрічі.

Перейти до спискуВерсiя для друку