Головна  →  Новини  →  24 січня 2022

Міська цільова програма «Захисник Києва» на 2022-2024 роки спрямована на зміцнення обороноздатності столиці

Міська цільова програма «Захисник Києва» на 2022-2024 роки, яка була підтримана депутатським корпусом на пленарному засіданні II сесії Київської міської ради IX скликання, спрямована на зміцнення територіальної оборони у столиці.

За словами депутата Київської міської ради, члена постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Дмитра Білоцерковця, в умовах продовження збройної агресії з боку Російської Федерації проти України важливого значення має виконання заходів з організації військової служби, мобілізаційної підготовки та територіальної оборони в місті Києві.

«Наразі у столиці затверджено міську цільову програму «Захисник Києва» на 2022-2024 роки. Програмою передбачено обладнання пунктів постійної дислокації для бригади Сил територіальної оборони в кожному районі міста Києва. Бригаду буде забезпечено навчально-тренувальними комплексами та майном з метою підвищення готовності системи мобілізації столиці. На зміцнення обороноздатності Києва з міського бюджету буде виділено понад 110 млн грн», – зазначив Дмитро Білоцерковець.

Депутат додав, що Київська міська рада на чолі з мером міста Віталієм Кличком направляла звернення до Верховної Ради України щодо невідкладного прийняття Закону України «Про основи національного спротиву», який набрав чинності з 01 січня 2022 року.

За інформацією: https://kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку