Головна  →  Новини  →  21 січня 2022

ДТЕК Київські електромережі виконав 95 планових ремонтів для підвищення надійності мереж у Шевченківському районі – по Києву понад 800

Упродовж 2021 року фахівці ДТЕК Київські електромережі виконали 95 в Шевченківському районі і загалом 852 по Києву планових ремонтів на обладнанні електропідстанцій, трансформаторних та розподільчих пунктів. Такі роботи дозволяють підтримувати устаткування електричних мереж столиці у справному стані та знизити їх аварійність, а отже сприяють надійності та безперебійності електропостачання.

Переглянути перелік адрес, де виконані роботи у Шевченківському районі столиці, можна ТУТ.

«ДТЕК прагне стати еталоном клієнтоорієнтованості. Ми постійно оновлюємо столичну електроінфроаструктуру, реконструюючи енергооб’єкти та електричні лінії. В тому числі виконуємо необхідні для її надійного функціонування регламентні роботи. Лише протягом 2021 року наші фахівці виконали 852 планових ремонти в підстанціях, розподільчих та трансформаторних пунктах, а також відремонтували 113 кілометрів повітряних ліній», – зазначив Денис Бондар, генеральний директор ДТЕК Київські електромережі.

Окрім робіт безпосередньо на електрообладнанні, фахівці компанії також розчистили від насаджень 173 кілометри трас електричних ліній. Такі роботи запобігають аваріям, що можуть бути спричинені торканням гілок дерев до електричних ліній.

Для порівняння, у 2020 році на електрообладнанні різного рівня напруги виконали 761 ремонти, розчистили від дерев 173 кілометри повітряних ліній та відремонтували 149 кілометрів повітряних ліній.

Проведення частини планових ремонтів без короткострокового (на декілька годин) відключення електрообладнання неможливо. Від цього залежить безпека співробітників компанії та пересічних громадян, які перебувають поблизу місця проведення робіт. Тому компанія заздалегідь повідомляє клієнтів на власному сайті про місце, проміжок часу в який їх виконуватимуть та адреси будівель, що можуть на певний час залишатися без світла.

Як зазначалося раніше, у 2021 році фахівці ДТЕК Київські електромережі встановили в оселях мешканців столиці понад 50 тисяч нових сучасних лічильників. Їх змонтували замість старих, у яких закінчився термін експлуатації й вони підлягали заміні. Нові прилади обліку багатозонні, а отже дозволяють заощаджувати на сплаті за спожиту електроенергію.

Перейти до спискуВерсiя для друку