Головна  →  Новини  →  5 січня 2022

Олег Гаряга підсумував 2021 рік та відмітив найголовніші події року, що минув

Олег Гаряга підсумував 2021 рік та відмітив найголовніші події року, що минув

Одна з головних новин 2021 року – початок масштабних робіт з реставрації/реконструкції спортивного комплексу «Старт» (https://cutt.ly/JURPw43). На цьому наголосив голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга.

Більше фото тут.

«Як для мене 2021 рік був одним із показових в подоланні певних труднощів, пов’язаних повною мірою із COVID-19, а 2022 рік – найочікуваніший, який повинен вже стабілізувати всі процеси життєдіяльності й проложити всім шлях до досягнення показових результатів та реалізації наших мрій!

Традиційно підсумую 2021 рік та розповім про те, що ми встигли зробити у цьому році та чим взагалі займались», – відмітив очільник району.

Олег Гаряга розповів, що наприкінці 2021 року були завершені роботи з реконструкції надсучасного Центру для обслуговування та реабілітації пенсіонерів, осіб з інвалідністю, у тому числі і дітей. Це 3-х поверхова будівля з прибудованим просторим ліфтом, сучасним реабілітаційним обладнанням, соляною кімнатою та ін.

За словами голови Шевченківської райдержадміністрації реабілітаційний Центр офіційно відкриють найближчим часом. Детальніше про проєкт: https://cutt.ly/OURP4jF

«3-й рік поспіль триває програма з асфальтування доріг за підтримки Київського міського голови Віталія Кличка, в рамках програми соціально-економічного розвитку Києва. У 2021 році ми відновити асфальтове покриття на 46-ти об’єктах, а це 54 прибудинкові території та міжквартальні проїзди, загальною площею 35,2 тис.м2. В попередні роки в Шевченківському районі було проведено асфальтування понад 240 прибудинкових територій, загальною площею понад 143,2 тис.м2», – повідомив Олег Гаряга. (Подяка від мешканців: https://cutt.ly/yURGBGu).

Очільник району наголосив, що у 2021 році галузь «Освіта» в Шевченківському районі в черговий раз посіла І місце за результатами рейтингової оцінки в рамках виконання загальноміських програм: «Лідерами бути складно, але приємно, коли результати плідної діяльності оцінюють на високому рівні. Нам дійсно є чим пишатись. У 2021 році зміни торкнулися понад 20-ти закладів загальної середньої та дошкільної освіти: капітальні ремонти та утеплення будівель, дахів, санвузлів, спортивних залів, учбових приміщень, харчоблоків із заміною обладнання, оновлення комп’ютерної і мультимедійної техніки, встановлення енергозберігаючих індивідуальних теплових пунктів тощо». Детальніше за посиланням: https://cutt.ly/CURGfMT / https://cutt.ly/HURGkQr / https://cutt.ly/gURGSKt.

Також Олег Гаряга розповів про ініційовану концепцію пілотного проєкту «Вуличний майданчик», що передбачає створення сучасної спортивної інфраструктури у дворах та в місцях масового відпочинку. За його словами протягом 2021 року була проведена інвентаризація близько 200-та спортивних майданчиків в районі, визначили їх стан та необхідний попередній обсяг робіт для їх реконструкції. Очільник району відмітив, що при наявному фінансуванні у 2022 році поступово розпочнеться реконструкція згаданих вуличних майданчиків вже.

«Звісно, що це ще не все – протягом року ми проводили роботи з благоустрою прибудинкових територій (4-ри адреси), роботи в рамках програми «Капремонти» житлового фонду на умовах співфінансування - 31 об’єкт (заміна ліфтів, ремонт покрівель, фасадів, сходових клітин, заміна вікон тощо).

Роботи з благоустрою публічних просторів, скверів, парків, загалом 10 об’єктів: Пейзажна алея, капремонт скверу на вул. Десятинній, оновлені сквери та зелені насадження на вул. Прорізній, проведена реконструкція Театральної площі, здійснено капітальний ремонт зеленої зони на вул. Франка, відремонтовано Литовський сквер, здійснено ремонт скверу на Володимирському проїзді, у т.ч. фонтан, реалізовано Громадський проєкт «Сирецький Яр», на високому рівні забезпечено проведення заходів по вшануванню жертв Бабиного Яру (85 років), влаштовано систему відеонагляду в Сирецькому парку, оновлені зелені зони на проспекті Перемоги, 17-21, 86 та парку Шевченківського району.

Провели багато культурних масових заходів та спортивних – наприклад, Radioday free open air, міжнародні змагання сноубордистів та лижників Double Triple Snow Fest (https://cutt.ly/tURZxHg) в рамках Громадського бюджету», – розповів голова Шевченківської райдержадміністрації.

Олег Гаряга повідомив, що дякуючи Громадському бюджету протягом року загалом реалізувано 46 проєктів: БібліоХаб, інтерактивна скеля, учнівські простори в школах, відновлення спортивних та ігрових зон в закладах освіти, відновлення роботи басейну в садочку, благоустрій дворику, ремонт аварійних сходів на Татарці, сквер Татарський, робототехніка для ліцею та багато чого іншого.

««Хто хоче, шукає можливості. Хто не хоче, шукає виправдання» - вважаю цей вислів доречним тут.

Ми відкриті до співпраці та обговорення корисних соціальних проєктів. Протягом року обговорювали та реалізовували разом з громадою, представниками бізнесу, членами Громадської цікаві ініціативні проєкти такі як:

-Провели Форум «Золоті ворота. Район сучасної культури» (дякую співорганізаторам: директору Департаменту культури КМДА Яні Баріновій, депутату КМР Євгенії Кулебі, ГО «Музей сучасного мистецтва» та іншим). Детальніше: https://cutt.ly/0URVKEE

-В рамках колаборації між Центром креативних технологій TUMO та райдержадміністрації перші 20 наших учнів отримали гранти на безоплатне навчання протягом року в надсучасному міжнародному освітньому просторі (https://cutt.ly/TURBKtQ).

-Ще одна колаборація з медіасервісом MEGOGO та Міжнародним продюсерським центром «Фор-Пост» – безоплатний перегляд патріотичного кіно до 30-річчя Незалежності України на MEGOGO (https://cutt.ly/9URNv2Z).

І це також ще не все, можу ще багато перераховувати те, що нам вдалося зробити завдяки злагодженій командній роботі, за що я дуже вдячний всім, хто долучився до гарних справ! Щиро!!!», – наголосив Олег Гаряга.

Колектив Шевченківської райдержадміністрації вітає всіх з новорічно-різдвяними святами! Нехай новий рік принесе кожному щастя, радість, в кожну родину благополуччя, мир та затишок!

Перейти до спискуВерсiя для друку