Головна  →  Новини  →  29 грудня 2021

Творча майстерня Probono знов зробила подарунок Шевченківському району - розпис шкільних кабінетів

Творча майстерня Probono знов зробила подарунок Шевченківському району - розпис шкільних кабінетів

Засновниця школи малювання «Майстерня Probono» Єлизавета Басай та художниця Тетяна Журавель в рамках свого благодійного проєкту прикрасили стіни учнівських просторів муралами, до процесу долучились і школярі. Більше фото тут.

Читайте також: Будівлю рятувальників Шевченківського району прикрасили муралом

Розпис кабінету медіації в школі №101 Шевченківського району

Чудова новина, що в київських школах з’являються кабінети медіації. Медіація – це майстерність ведення перемовин, які приводять до співробітництва сторін, що конфліктують. В класах медіації має бути багато вільного місця, а оздоблення повинно водночас наштовхувати на роздуми та не відволікати.

  

За оформлення стін в одному з таких кабінетів взялися київські художниці Єлизавета Басай та Тетяна Журавель.

В основі проєкту покладено абстракцію, що ілюструє трансформацію енергії конфлікту з негативної в позитивну.

Вирішуючи естетичне питання, композиція викликає певні асоціації, пов’язані зі зміною кольорів та форм, але не надає очевидних відповідей. Таке рішення ідеально вписується в концепцію класу медіації.

«Для декору стін кабінету медіації в школі 101 ми обрали тему трансформації енергії конфлікту у благо, переходу від гострих до плавних абстрактних форм. Енергії конфлікту у нас зараз достатньо і, якщо діти навчаться трансформувати її у благо для країни, я навіть не уявляю наскільки ми розвинемось!... Виказуємо вдячність за надану можливість та довіру голові Шевченківської районної адміністрації Гарязі Олегу Олександровичу, начальниці управління освітою Яровій Євгенії Валентинівні, завідувачці сектору виховної роботи Бухтіяровій Наталії Володимирівні та директорці 101-ї школи Ірині Леонідівні», - прокоментувала одна з авторок Єлизавета Басай.

   

Над цим проєктом працювали:

Єлизавета Басай

Тетяна Журавель

Любов Любченко

Аліна Горач

Станіслав Данілевський

 

Розпис кабінету фінансової грамотності в школі №41 Шевченківського району

Клас фінансової грамотності в київській школі прикрасили оригінальним муралом. До оздоблення також долучилися учні школи.

 

Початковим етапом розробки муралу було дослідження теми фінансової грамотності серед учнів школи. За опитуванням, основні асоціації з заняттями фінансової грамотності – це успіх, компетенції, впевненість, актуальність, розвиток, освіченість.

 

«Для ілюстрації ми обрали алегорію цим ідеям – дівчина, що опанувала гривню, як борд для серфінгу, і впевнено тримається на хвилі нових технологій та фінансових термінів. Вся ілюстрація виконана в техніці Імітації 3D, хвиля складається з гаджетів, значків світових і цифрових валют», – відмітила художниця Тетяна Журавель.

  

Фінальною частиною муралу стали написи - власні цілі на навчання учнів, які тінейджери намалювали власноруч. Разом із головним меседжем «Хочеш –будь!» вони складають низку щирих бажань: хочеш - будь вільною, хочеш – будь цілеспрямованим, хочеш – будь освіченим, хочеш – будь незалежною…

Над проєктом працювали:

Єлизавета Басай

Тетяна Журавель

Любченко Любов

Перейти до спискуВерсiя для друку