Головна  →  Новини  →  24 листопада 2021

Олег Гаряга: Несанкціоновану прибудову на даху історичного будинку по вулиці Володимирській, 4 демонтовано

Олег Гаряга: Несанкціоновану прибудову на даху історичного будинку по вулиці Володимирській, 4 демонтовано

Минулого тижня новина про несанкціоновану прибудову на даху пам’ятки архітектури в центрі столиці по вулиці Володимирській, 4 схвилювала киян. Активна громада одразу звернулася до Шевченківської райдержадміністрації, аби зупинити будівельні роботи та зобов’язати власника здійснити демонтаж конструкцій.

За інформацією очільника Шевченківського району Олега Гаряги станом на 24 листопада власником будівлі роботи з демонтажу конструкцій повністю завершені. Більше фото ТУТ

«Про цей прикрий випадок мені стало відомо від небайдужих мешканців, а також до мене одразу звернулась голова Громадської ради Шевченківського району Марина Соловйова з проханням втрутитись в ситуацію та зупинити будівництво.

У минулу п’ятницю ми провели робочу розмову із власником будівлі, він зрозумів, що був не правий, вибачився й пообіцяв, що протягом трьох-п’яти днів демонтує всі елементи добудованих конструкцій, а надалі буде діяти тільки в законних рамках.

Всі змонтовані конструкції вже демонтовані!», - повідомив на своїй сторінці у Facebook очільник Шевченківського району.

 

Олег Гаряга також додав, що за словами власника будівельні роботи були розпочаті через те, що після дощів та снігопадів відбувались підтоплення нижніх поверхів і він вирішив таким цікавим чином розв’язати цю проблему.

Тож, на даху будинку все ж планується проведення робіт, але лише ремонтних з гідроізоляції та відновлення покрівлі, без будь-яких надбудов!

Голова Шевченківської райдержадміністрації наголосив, що після розмови власник ще раз запевнив його, що зрозумів свої помилки та взяв зобов’язання нічого не будувати без належних дозвільних документів.

Дякуємо за пильність громаді та власнику за розуміння та оперативне виправлення ситуації!

Перейти до спискуВерсiя для друку