Головна  →  Новини  →  22 жовтня 2021

Ганна Старостенко: Можливий локдаун у столиці стосуватиметься лише невакцинованих

На сьогодні у столиці спостерігається значне зростання не лише випадків захворювання на COVID-19, а й госпіталізації. Саме тому локдаун, як і перехід столиці до червоного рівня епідбезпеки практично неминучий.

Про це повідомила заступниця голови КМДА, депутатка Київської міської ради під час етеру на ТРК Київ.

«Локдаун неминучий. І у кожного є вибір: або ізолюватися і не виходити з дому, оскільки ти не маєш «зеленого» COVID-сертифікату, або ж  вакцинуватися і бути вільним у виборі діяльності та місць перебування та можливості працювати. По суті, це буде локдаун невакцинованих», – пояснила депутатка.

При цьому Ганна Старостенко нагадала, що на сьогодні Міністерством охорони здоров’я визначено перелік професій, для яких вакцинація від COVID-19 – обов’язкова: «Серед них – освітяни та працівники центральних і місцевих органів влади. Переконана, що в подальшому цей список буде розширено».

Депутатка також підкреслила, що у міста на сьогодні є максимум можливостей для вакцинації. «У нас є достатньо вакцин на вибір, відкрито величезну кількість вакцинальних центрів та пунктів щеплення. Зокрема – 117 у медичних закладах столиці, 53 мобільні бригади, понад 20 пунктів щеплення у торговельно-розважальних центрах, до вакцинальної кампанії долучаються також ЦНАПи. Єдине, що потрібно зробити – це прийти і вакцинуватися», – додала Ганна Старостенко.

Зазначимо, що за минулу добу, 20 жовтня, у столиці було здійснено 21425 щеплень. Загалом, від початку вакцинальної кампанії у столиці було введено трохи більше 2 мільйонів доз, з них 1 доза – 1 млн 4 тис щеплень, 2 доза – 1 млн 257 щеплень. Завантаженість лікарень, які госпіталізують хворих на коронавірус, на сьогодні становить 53,2%

За інформацією: https://kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку