Головна  →  Новини  →  14 вересня 2021

ДТЕК Київські електромережі суттєво оновить електрообладнання столиці

ДТЕК Київські електромережі у 2022 році реконструює п’ять великих високовольтних підстанцій, 27 кабельних ліній, замінить 90 масляних вимикачів, автоматизує 60 трансформаторних пунктів (ТП) та встановить понад 50 тисяч розумних лічильників. Про це під час онлайн-спілкування з клієнтами ДТЕК Київські електромережі у Facebook в межах проекту #СпитайПроСвітло повідомив генеральний директор компанії Денис Бондар.

Реконструкція відбуватиметься за рахунок коштів інвестиційної програми на 2022 рік. Наразі ДТЕК Київські електромережі її повністю сформував та направив для узгодження національному регулятору – НКРЕКП. Саме цей державний орган має її розглянути та остаточно затвердити для подальшої реалізації енергокомпанією.

«ДТЕК — відповідальна, надійна компанія, яка діє в інтересах України. В планах на 2022 рік – оновити обладнання на високовольтних підстанціях «Дніпровська», «Бортничі», «Маріїнська», «Протасівська» та «Святошинська», перекласти 60 кілометрів кабелів середньої напруги та замінити понад 6 кілометрів повітряних ліній низької напруги 0,4 кВ. Реконструюючи наші мережі, ми наближаємо їх за ефективністю до європейських зразків, а клієнти отримують більш надійне електропостачання», – підкреслив Денис Бондар.

За словами керівника ДТЕК Київські електромережі, особливу увагу у 2022 році приділятимуть проектам інтелектуалізації мережі. Зокрема в 60 ТП змонтують системи телемеханіки. Вони дозволяють дистанційно керувати електрообладнанням. Клієнти отримають понад 50 тисяч розумних лічильників, що допомагають заощаджувати та позбавляють від необхідності щомісяця передавати покази споживання.

Також ДТЕК Київські електромережі замінить 90 старих масляних вимикачів в розподільчих пунктах на нові вакуумні. Вони більш надійні та не несуть потенційної загрози навколишньому середовищу. Повністю компанія планує відмовитися від масляних вимикачів до кінця 2027 року.

Як повідомлялося раніше, до кінця 2021 року ДТЕК Київські електромережі планує завершити реконструкцію високовольтних підстанцій «Куренівська», «Мотоциклетна» та «Лугова». Після їх вводу в експлуатацію більш надійне електропостачання отримають 55 тисяч мешканців столиці, а також Бортницька станція аерації, що є важливим інфраструктурним об’єктом. Завершення будівництва та реконструкції стало можливим завдяки впровадженню стимулюючих інвестиції RAB-тарифів у 2021 році. Вони дозволили компанії збільшити інвестпрограму у 2021 році на 16% у порівнянні з 2020 роком. Ці кошти спрямовуються на модернізацію і розвиток енергетичної інфраструктури міста відповідно до потреб його жителів.

Перейти до спискуВерсiя для друку