Головна  →  Анонси  →  20 серпня 2021

23.08.2021 | Концертний марафон з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці Незалежності України


23 серпня о 16:00 відбудеться концертний марафон з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці Незалежності України. Святкова програма проходитиме у парку ім. Тараса Шевченка.

У програмі на вас чекають концертні виступи та презентація сучасних тематичних різнопланових програм військових оркестрів:

  • оркестр Військово-повітряних Сил Сполучених Штатів Америки у Європі (USAFE);
  • Колчестерський оркестр Сухопутних військ Сполученого Королівства Великої Британії;
  • Національний президентський оркестр; 
  • вокальний дует "Сестри Тельнюк".

Довідково:

Творчі колективи – учасників концертного марафону

Військовий оркестр Військово-повітряних Сил Сполучених Штатів Америки у Європі (USAFE)

Церемоніальний оркестр Військово-Повітряних Сил США в Європі (USAFE) своєю присутністю надає винятковості і вишуканості традиційним військовим церемоніям, парадам та іншим патріотичним подіям для військових й цивільних державних лідерів, сановників та широкої громадськості по всій Європі і Африці.

Щорічно їхніми глядачами стають мільйони глядачів у всьому світі – на вулицях під час оригінальних парадів чи на майданчиках престижних фестивалів оркестрів. Як американські військові амбасадори, USAFE Band викликає гордість і солідарність завдяки відмінному поєднанню акуратності та музичності, сприяючи культурним відносинам та демонструючи американські традиції і досконалість по всьому світу.

Командир оркестру та диригент підполковник КРІСТІНА М. МУР УРРУТІЯ


Колчестерський оркестр Сухопутних військ Сполученого Королівства Великої Британії

Британський армійський оркестр "Колчестер" був створений 1 вересня 2019 року. Оркестр надає музичну підтримку армії, обороні та Великобританії як у себе вдома, так і за кордоном. Оркестр виступав на різних знакових подіях, включаючи державні та урочисті церемонії в Букінгемському палаці та на Королівських парадах.

Поряд із постійною підтримкою Збройних Сил, оркестр також виступав на широкому спектрі заходів для урядових та цивільних організацій, включаючи шоу у лондонському Вест -Енді (театр «Домініон» та іподром), та регулярні благодійні концерти. Крім того, музиканти гастролювали по всьому світу на підтримку міжнародних дипломатичних зусиль, включаючи Швейцарію, Кіпр, Індію, Канаду, Йорданію та Оман, Британський армійський оркестр "Колчестер" входить до складу Королівського корпусу армійської музики.

Музичний керівник оркестру майор  ЛОРЕН ПЕТРІЦ-УОТС


Національний президентський оркестр

Творча діяльність колективу спрямована на відродження і розвиток національної культури України. Засновником і художнім керівником — головним диригентом оркестру є Народний артист України, професор Анатолій Молотай. В репертуарі Оркестру головне місце посідають досягнення національного музичного мистецтва — класична спадщина, твори сучасних українських композиторів, а також кращі зразки світової музичної культури. За час свого існування оркестр провів майже дві тисячі концертних виступів у різних куточках України та за її межами.

Сьогодні Національний президентський оркестр - це унікальний творчий колектив нашої Держави,  в якому гармонійно поєдналися духовий, камерний, симфонічний, естрадно - симфонічний склади оркестру та Біг-бенд, що дає можливість застосовувати в своїй творчій діяльності різні жанри та стилі музичного мистецтва, гідно представляти національну музичну культуру України у світовому мистецькому просторі.

Художній керівник та головний диригент народний артист України АНАТОЛІЙ МОЛОТАЙ, диригент народний артист України ВАСИЛЬ ВАСИЛЕНКО


Вокальний дует "Сестри Тельнюк"

Маючи природний смак та хорошу професійну підготовку, "Сестри Тельнюк" залишаються вірними собі та працюють лише з найкращими поетичними зразками. В їхньому репертуарі є філософські баладиромансифольк-рокові композиції, ескізиа капела, пісні з елементами медитативної мело-декламації, джаз-року та trip-hop.

Кожен новий альбом - це своєрідний експеримент, проба нового стилю, нового світосприйняття, як у виборі текстів, так і музичного супроводу: від акустично-академічної суворості до фолк-рокової свободи. Концерти "Сестер Тельнюк" це — стримане сповідально-театральне дійство з філософською концепцією пошуку сенсу буття в собі.

Виступи "Сестер Тельнюк"— це своєрідні літературно-музичні композиції, синтез поезії та співу. Вони завжди мають вибудовану драматургію і чітко окреслене коло образів: митець і суспільство, внутрішня свобода як необхідна умова творчості, пошуки самототожності, сенсу буття. На концертах Галі й Лесі слухач поринає у дивну атмосферу. Він наче присутній на якомусь дійстві для втаємничених, і водночас почувається ніби в колі добрих приятелів. Це з ним особисто ведуть свій тонкий і щирий діалог Сестри Тельнюк.

Перейти до спискуВерсiя для друку