Головна  →  Новини  →  26 липня 2021

За 6 місяців ще 23 тисячі клієнтів ДТЕК Київські електромережі стали користуватися розумними лічильниками

За підсумками шести місяців ДТЕК Київські електромережі встановив 23 тисячі розумних лічильників в будинках клієнтів із запланованих 51 тисячі в цьому році. Розумні лічильники допомагають нам будувати сучасну інфраструктуру, а клієнтам - економити на електроенергії за рахунок нічного тарифу, який в два рази нижче денного. Кошти на установку лічильників передбачені інвестиційною програмою компанії на 2021 рік. Тому клієнтам не потрібно платити за їх установку.

Розумні лічильники автоматично передають свідчення про спожиту електроенергію, що економить час клієнта - йому не потрібно додатково повідомляти компанії ці дані через онлайн-сервіси або колл-центр. Крім того, нові лічильники дають можливість клієнтам економити за рахунок денного і нічного використання електроенергії, що може значно скоротити витрати на електрику при активному використанні нічного тарифу*.

ДТЕК Київські електромережі в 2021 році встановить клієнтам 51 тисячу розумних лічильників. До кінця року загальна кількість клієнтів, яким компанія поставила розумні лічильники складе 217 тисяч.

Збільшення інвестиційної програми завдяки переходу на стимулюючий інвестиції RAB-тариф допомогло значно збільшити обсяги установки розумних лічильників, які допомагають клієнтам заощаджувати. До кінця 2021 року 18% клієнтів компанії будуть користуватися розумними лічильниками, а вже через 9 років все 100% клієнтів без додаткових доплат отримають нові розумні прилади обліку.

ДТЕК Київські електромережі встановлює розумні лічильники в рамках своїх інвестиційних програм в житлових будинках з морально застарілими приладами обліку і низькою точністю обліку. Установка такого лічильника не передбачає додаткових витрат з боку клієнта.

Перейти до спискуВерсiя для друку