Головна  →  Анонси  →  21 липня 2021

23.07.2021 | Онлайн-лекція Наталі Хамайко «Від язичництва до християнства» в Центральній районній бібліотеці ім. Є. Плужника

23 липня 2021 року о 16:00 Центральна районна бібліотека імені Євгена Плужника запрошує на онлайн-лекцію Наталі Хамайко «Від язичництва до християнства».

Про християнство на Русі знали задовго до релігійних реформ Володимира Великого: християнами були Аскольд і Дір. Також існує факт про хрещення княгині Ольги у 958-му, але для процесу християнізації нашої країни вирішальним фактором є введення цієї релігії як державної у 988-990 роках.

Цього року виповнюється 1033 років з дати Хрещення Київської Русі-України. Відзначається це свято у день Святого Володимира - одного із покровителів і засновників нашої державності. Для українців воно є символом соборності навколо рідної політичної й духовної столиці - Києва та неподільності Українського народу, його єдності навколо ідеї сильної держави і віри.

Лектор - Наталя Віталіївна Хамайко, провідний науковий співробітник Музею Історії Десятинної Церкви, молодший науковий співробітник Інституту археології НАН України.

Онлайн-лекція проходитиме в прямому ефірі на фейсбук-сторінці Центральної районної бібліотеки імені Євгена Плужника

Долучайтеся!

Перейти до спискуВерсiя для друку