Головна  →  Новини  →  21 липня 2021

Близько 5,5 тисячі ліжок у столичних медзакладах зможуть розгорнути для прийому хворих на COVID-19 – Ганна Старостенко

Столиця готується до третьої хвилі епідемії COVID-19. Наразі близько 5,5 тисячі ліжок медичні заклади столиці готові розгорнути для прийому хворих на коронавірус. Про це повідомила  заступниця голови КМДА Ганна Старостенко під час інспекції закладів охорони здоров'я, включених до другої хвилі госпітальних баз прийому хворих на СOVID-19.

Вона нагадала, що саме керівники лікарень другої хвилі мають підготувати медичні заклади для прийому хворих під час третьої хвилі епідемії.

«Першочергове завдання для нас – перевірити готовність закладів охорони здоров’я до нових викликів: їх забезпечення централізованим киснем, медикаментами та засобами індивідуального захисту. Ми повинні бути впевненими, що всі госпітальні бази матимуть змогу надавати якісну медичну допомогу як дорослим пацієнтам, так і дітям», – зазначила вона.

Зокрема, у рамках інспекції Ганна Старостенко відвідала Київську міську дитячу лікарню № 1 (КМДЛ № 1), яка увійшла до другої хвилі госпітальних баз для госпіталізації хворих на COVID-19.

«Нині у лікарні для прийняття дітей, хворих на коронавірусну хворобу, визначено 45 ліжок, що повністю забезпечені централізованим киснем. Із них – 4 реанімаційних, з апаратами ШВЛ та пульсоксиметрами для надання невідкладної допомоги зі штучної вентиляції легень. Від початку пандемії заклад пролікував 352 дитини, хворих на COVID-19», – розповіла Ганна Старостенко.

Нагадаємо, у столиці визначено дві хвилі госпітальних баз для прийому хворих на коронавірус: до першої хвилі включено 15 закладів, до другої – ще 7.

Довідково.

КМДЛ № 1 розрахована на 360 ліжок. За минулий рік у закладі було проліковано майже 9,5 тисячі дітей, проведено 2728 оперативних втручань, а також проконсультовано понад 20 тисяч дітей у консультативній поліклініці.

За інформацією: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку