Головна  →  Новини  →  8 травня 2021

Звернення голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олега Гаряги з нагоди Дня пам’яті та примирення та 76-ї річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Звернення голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олега Гаряги з нагоди Дня пам’яті та примирення та 76-ї річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Шановна громадо, ветерани та учасники Другої світової війни!

8 та 9 травня вся Україна відзначає День пам’яті та примирення і 76-ту річницю Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою війною в історії людства, в якій полягло близько 85 мільйонів людей. Ми вшановуємо пам'ять кожного, хто своєю незламною силою духу, жертвуючи своїм життям, боровся з нацизмом та антигуманним режимом.

Низько вклоняюся, подвигу ветеранів, лікарів, медсестер, польових медиків, колишніх в’язнів концтаборів, військовополонених, остарбайтерів та інших жертв цієї війни. Вічна пам'ять!

Війна – це не лише зброя в руках та військові дії, не лише геополітика, військова стратегія і тактика, а й мільйони зламаних людських доль, розбитих та скалічених сімей. Немає ні одної хати, яку б не торкнулася ця холодна, безжальна і страшна війна.

Пам’ятаймо, що жодна країна не може претендувати на виняткову роль у перемозі над нацизмом. Перемога – це плід титанічних зусиль десятків держав та сотень народів, які об’єдналися проти спільного ворога. У цій страшній битві український народ також не став осторонь і зробив вагомий внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції над нацистами та союзниками гітлерівської Німеччини.

День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні нагадують нам про страшні події та разом з тим застерігають, що не можливо розв’язати будь-які міжнародні проблеми збройним шляхом, агресією та анексією.

На жаль, на сьогодні в Україні досі триває війна, агресор – Росія, яка зазіхає на територіальну цілісність України та намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки, що внаслідок несе загрозу миру.

Помилки минулого, навчають нас, що перемогти можна лише тоді, коли ми незалежні, єдині та соборні, і відтак, ми повинні діяти разом й захищати те, що для нас цінне!

З Днем Перемоги всіх нас! Миру, процвітання та благополуччя!

Слава Україні!

Героям Слава!

 

З повагою
Голова Шевченківської районної 
в місті Києві державної адміністрації          Олег ГАРЯГА

 

Перейти до спискуВерсiя для друку