Головна  →  Анонси  →  29 квітня 2021

30.04.2021 | Віртуальний «пікнік» Лаг ба-Омер у бібліотеці ім. Ошера Шварцмана

Єврейське свято Лаг ба-Омер зазвичай зустрічають з пікніками, вогнищами та піснями. Є чому радіти – народ Книги святкує закінчення великої епідемії, під час якої загинули 24 тисячі учнів видатного філософа і книжника Раббі Аківи.

І хоч епідемія, свідками якої ми є сьогодні, ще не завершилась, бібліотека ім. Ошера Шварцмана та Київська міська єврейська громада вирішили таки запросити усіх на пікнік… Ні, ні, не хвилюйтесь, нічого не порушуватиметься – «пікнік» стане віртуальним. На ньому не буде вогнища, чи традиційного єврейського частування, проте буде зустріч із друзями.

Гостями студії стануть автори концерту «Лехаймо, або Щоб не плакать, я сміюсь..»:

–Народний артист України, головний диригент Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л. Ревуцького, професор Київського національного університету культури та мистецтв Володимир Курач;
–помічник головного диригента, аранжувальник капели Віктор Грицишин, 
а також співорганізатори Міжнародного фестивалю сучасної клезмерської музики та єврейської культури «Київ Клезмер Фест»:

– продюсер Фестивалю, співзасновник ГО «Соціальний капітал» Наталія Склярська;
– головний рабин громад традиційного юдаїзму в Україні, представник Мідрешет Шехтер рав Реувен Стамов;
– директор освітньо-культурного центру «Масорет» Міхаль Стамова
– виконавчий директор Київської міської єврейської громади Анатолій Шенгайт.

Запрошуємо приєднатись до такої чудової компанії у прямому ефірі 30 квітня о 10:00 на сторінці бібліотеки ім. Ошера Шварцмана на Фейсбуці - https://www.facebook.com/groups/333258000376168

Довідки: +38 044 272-39-18, hope-fest@ukr.net

Перейти до спискуВерсiя для друку