Головна  →  Новини  →  31 березня 2021

В Києві може з’явитися Алея видатних діячів світу

В Києві може з’явитися Алея видатних діячів світу

Про проєкт щодо створення Алеї просвітителів зі всього світу в центрі столиці голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга розповів під час робочої зустрічі з делегацією на чолі із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Куба в Україні і Республіці Молдова пані Натачею Діас Агілерою. Більше фото ТУТ

Зустріч проводилась з метою обговорення концепту співпраці в напрямку культурних відносин між дружніми країнами та побратимськими столицями. Зокрема, вельмишановна пані Натача Діас Агілера та президент Інституту Хосе Марті Василь Терещук запропонували віддати данину всесвітньовідомому Великому кубинському гуманісту Хосе Марті через встановлення його пам’ятного бюсту у центрі Києва.

Завдяки його гуманістичним ідеям та висловлюванням, кубинський уряд у 1990 році запровадив програму «Діти Чорнобиля», в рамках якої надавалась безоплатна медична допомога.

 

Цитата:

«Ідея полягає в тому, щоб всесвітня культурна спадщина була зосереджена в одному місці, у вигляді пам’ятних об’єктів видатним діячам, які зробили свій внесок в Україну!», – відмітив очільник Шевченківського району.

Також Олег Гаряга відповів на пропозицію вельмишановний гостей: «Хосе Марті видатний дипломат і журналіст, мислитель та письменник, його ім’я вшановують у всьому світі, а з 2003 року ЮНЕСКО започаткувало Всесвітню програму Міжнародної солідарності імені Хосе Марті.

Я вважаю, що варто підтримувати такі ініціативи! Ми дружня країна, шануємо культуру інших народів та пам’ятаємо внесок кожної країни в розбудову нашої демократичної Держави».

Про локацію:

За словами очільника Шевченківського району локація майбутньої Алеї вже визначена: «Це самісінький центр столиці – Алея по вул. Бульварно-Кудрявській. Ми зараз працюємо над офіційною назвою цієї Алеї та наданням їй відповідно статусу, але про це пізніше…

На сьогодні там вже встановлені пам’ятні знаки та бюсти – Оноре де Бальзаку, Шандору Петефі та Борису Грінченку.

І ми продовжимо увіковічувати пам'ять просвітителів зі всього світу на нашій Алеї просвітителів».

Читайте також:

У Бабиному Яру Віталій Кличко відкрив нову інсталяцію «Погляд у минуле»

У Шевченківському районі Президент України до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту відкрив інсталяцію «Погляд у минуле»

 

Перейти до спискуВерсiя для друку