Головна  →  Новини  →  23 лютого 2021

З керівництвом Збройних Сил сьогодні ми єдині у розумінні необхідності посилення оборони України, – Андрій Таран

Зміцнення української армії, яка функціонуватиме відповідно до принципів, норм і стандартів держав-членів НАТО, комплектація Збройних Cил сучасною технікою та конкретні строки розбудови професійної армії. Це уточнена дорожня карта, актуальні завдання, визначені Президентом України, над виконанням яких мають працювати Міністерство оборони та Збройні Сили. Про це сьогодні заявив Міністр оборони України Андрій Таран під час спільної прес-конференції з Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-полковником Русланом Хомчаком.

За словами Міністра, керівництво Міноборони та командування Збройних Сил сьогодні — єдині у розумінні необхідності посилення оборони України, виконання наших міжнародних зобов’язань та планомірного набуття військових критеріїв членства в НАТО. Наразі Міністерство оборони та командування Збройних Сил в штатному режимі продовжують виконувати заходи із захисту територіальної цілісності України та посилення обороноздатності з урахуванням прогнозованих загроз у майбутньому.

2021 рік, на думку очільника оборонного відомства, має стати роком подальшого набуття взаємосумісності Збройних Сил України з нашими партнерами з НАТО. Перед Міноборони та Збройними Силами стоять завдання переходу на нові стандарти управлінських процесів і засад функціонування, побудови системи оборонного менеджменту на основі найкращих практик держав-членів Альянсу, створення сучасної системи управління оборонними ресурсами та посилення демократичного цивільного контролю.

За інформацією: https://www.kmu.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку