Головна  →  Новини  →  26 жовтня 2020

Онлайн-брифінг заступника голови Київської міської територіальної виборчої комісії Миколи Нілова

Онлайн-брифінг заступника голови Київської міської територіальної виборчої комісії Миколи Нілова щодо перебігу виборчого процесу у столиці.

Доброго дня! Київська міська територіальна виборча комісія. Хочу поінформувати киян про стан підрахунку голосів з виборів депутатів Київської міської ради та Київського міського голови.

На сьогодні у 10-ти районах уже отримано протоколи про підрахунок голосів на виборчих дільницях із 417 виборчих дільниць. Усього виборчих дільниць у Києві 1106. Ми бачимо, що це становить менше 40% протоколів, які виборчі дільниці мають привезти до своїх районних виборчих комісій.

Я хочу відповісти на запитання, які надали журналісти з приводу роботи київської комісії та підрахунку голосів.

Перше питання: коли Київська міська територіальна виборча комісія очікує перші протоколи по результатам голосування?

Річ у тім, що Київська міська територіальна виборча комісія при встановленні результатів користується протоколом про підсумки голосування від районних територіальних виборчих комісій у місті Києві. Найменший район у нас Печерський за кількістю виборців. Ми очікуємо, що, скоріш за все, післязавтра може комісія бути готова передавати нам протоколи з виборів Київського міського голови. Але оскільки ще йдуть підрахунки голосів по виборам міських депутатів, ми очікуємо не раніше четверга, що перший район може приїхати здавати цю інформацію.

Наступне питання. Скільки відсотків протоколів із виборчих дільниць опрацювала Київська міська виборча комісія станом на 26 жовтня?

Київська міська комісія не опрацьовує протоколи дільничних виборчих комісій. Я вже зазначив, що це роблять районні у місті Києві виборчі комісії. І якщо брати цифру 417 виборчих дільниць, які здали протоколи, це становить менше 40% – десь 38 з половиною відсотків на сьогодні. Але ми розуміємо, що в цей час виборчі дільниці продовжують здавати документи до територіальних виборчих комісій.

Третє питання. Коли очікувати оголошення офіційних підсумків голосування на виборах міського голови у столиці?

Офіційні результати Київська міська територіальна виборча комісія повинна оголосити не пізніше як на 12 день після дня голосування. Відповідно до календарного плану Центральної виборчої комісії, це 6 листопада 2020 року. Ми будемо намагатись зробити це скоріше. І будемо дивитись, як можна запобігти тим питанням, які будуть виникати у комісій щодо неузгодженості, щодо неточностей, які є у протоколах, для того, щоб коректно, законно і у визначений законом термін визнати обраним головою, чи, якщо не буде переможця в першому турі, призначити другий тур голосування за кандидатуру Київського міського голови. І в цей же термін ми маємо визначити склад депутатського корпусу до Київської міської ради.

На сьогодні у нас вся інформація.

За інформацією: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку