Головна  →  Новини  →  6 жовтня 2020

На подвір’ї столичної школи будують «Мотузковий парк»

На подвір’ї столичної школи будують «Мотузковий парк»

На базі спеціалізованої школи №73 Шевченківського району найближчим часом з’явиться сучасна спортивно-рекреаційна зона – «Мотузковий парк», загальною площею 200 м2. ФОТОЗВІТ

Про це повідомляє голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга.

«В Україні подібних проєктів ще не було – поки що, це єдиний в своєму роді «Мотузковий парк», розташований на шкільному подвір’ї. Наша ціль перетворити звичайні школи на учбові заклади мрії, куди діти будуть приходити навчатися із задоволенням. Ми взяли собі за мету, на базі кожного освітнього закладу створити спортивні зони або тренувальні зали, а де це можливо, влаштувати стадіони. Адже спорт розвиває не тільки фізичний стан, а й психологічно-емоційне здоров’я дитини. Нам важливо, щоб діти були здоровими!», - зазначив Олег Гаряга, коментуючи реалізацію проєкту.

Очільник району розповів, що подібні проєкти вже давно мають успіх в розвинутих країнах: «Наприклад, в США вже давно влаштовують в школах подібні тренувальні атракціони, де проводять тренінги для дітей, спрямовані на згуртованість в колективі та подолання своїх страхів, використовуючи перешкоди на мотузкових конструкціях».

Конструкція «Мотузковий парк» висотою 8 метрів та довжиною 25 метрів, має два маршрути з 20-ю завданнями різної складності, загальною довжиною 185 метрів. Також конструкція має додаткові опції для розміщення інших різноманітних завдань для проведення навчань або змагань з гірського туризму.

Проходження маршрутів відбуватиметься з інструктором у спеціально сертифікованому альпіністському спорядженні від світових лідерів виробництва. Страховку та безпеку під час проходження забезпечує лінія безперервної страховки з розривним навантаженням більше ніж 10 тон, яка унеможливлює самовільне або випадкове від’єднання від лінії безпеки на маршруті.

Перейти до спискуВерсiя для друку