Головна  →  Новини  →  21 серпня 2020

Олег Гаряга запропонував сторонам конфлікту навколо забудови скверу «Каштановий гай» сісти за стіл переговорів

Олег Гаряга запропонував сторонам конфлікту навколо забудови скверу «Каштановий гай» сісти за стіл переговорів

Конфлікт громади із забудовником скверу «Каштанового гаю» повинен бути вирішений мирно та у правовому полі. На цьому наголосив голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга під час сутичок у сквері. ФОТОЗВІТ

«Сьогодні зранку забудовник скверу «Каштанового гаю» намагався огородити ділянку скверу парканом та мав намір встановити там світлові опори. Але громада виступила проти будь-яких будівельних робіт там. Тож, аби не було більш сутичок та будь-яких конфліктних ситуацій - ми, як представники влади, вийшли з пропозицією до сторін сісти за стіл переговорів та вирішити питання у правовому полі», - зазначив Олег Гаряга, коментуючи інцидент.

Робоча зустріч з ініціативною групою, забудовником, представниками місцевої влади та правоохоронних органів відбудеться в Шевченківській райдержадміністрації у вівторок. Під час зустрічі планують затвердити спільні шляхи вирішення проблемного питання з метою захисту інтересів громади міста Києва та збереження зелених зон.

Нагадаємо, у 2004 році згідно з рішенням Київської міської ради № 326-2/1536 «Про передачу громадянам у приватну власність земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд» була відведена земельна ділянка на вул. Ризькій 57, а, б, в, г, д у Шевченківському районі.

Зі свого боку місцеві жителі звернулись до суду із позовом щодо незаконної передачі земель загального користування у приватну власність відповідно до вимог Земельного Кодексу України.

Загалом конфліктна ситуація триває протягом 16 років. Судові процеси тривають.

Перейти до спискуВерсiя для друку