Головна  →  Новини  →  12 серпня 2020

Як правильно утилізувати використані маски та рукавички

При масковому режимі необхідно не лише правильно носити маски, але й знати, що робити з використаними засобами індивідуального захисту.

Міністерством охорони здоров`я розроблені та затверджені відповідні правила - наказ «Про затвердження Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами» https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0959-15#Text

Вживані дезінфекційні засоби належать до небезпечної категорії відходів і повинні бути утилізовані спеціалізованими підприємствами. Під час пандемії такі відходи утворюються майже в кожній оселі, однак використані маски потрапляють у звичайні сміттєві баки.

Використані маски та рукавички необхідно покласти у пакет, зав’язати його і по можливості дати «відлежатися» 72 години, щоб вірус утратив силу. Далі — викинути у контейнер муніципальних відходів.

Якщо маска й рукавички від інфікованої людини, яка перебуває на самоізоляції, то треба додати ще 2 пакети, щільно їх зав’язати і теж відкласти на 72 години. Після цього їх теж можна викинути у загальний контейнер муніципальних відходів.

Перейти до спискуВерсiя для друку