Головна  →  Оголошення  →  25 червня 2020

Про участь у фотоконкурсі «Вікі любить Землю»

Про участь у фотоконкурсі «Вікі любить Землю»

З 1 по 31 липня пройде українська частина міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю», присвяченого пам'яткам природи України. Переможці та найактивніші учасники отримають цінні призи, а найкращі конкурсні фото природи України будуть змагатися на міжнародному рівні.

Конкурс «Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) мас на меті створення бази фото об'єктів природно-заповідного фонду на території України під вільною ліцензією для ілюстрування Вікіпедії та інших проектів, а також привернення уваги до стану навколишнього середовища. Цього року конкурс проходить у 32 країнах світу.

В Україні фотозмагання відбудеться вже восьмий рік поспіль. За попередні роки учасники подали на конкурс світлини понад 4 тисяч об'єктів природно-заповідного фонду України. Конкурсанти завантажили понад 80 тисяч вільних зображень, зроблених у національних природних парках, заповідних урочищах, заказниках, біосферних, природних заповідниках, на території пам'яток природи, ботанічних садів, дендрологічних та зоологічних парків. Це великий внесок у розвиток вільних знань, однак понад 50% пам'яток, що занесені до державного реєстру досі не мають своїх фото у Вікіпедії.

Участь у конкурсі можуть брати як професійні фотографи, так і любителі. Протягом липня всі охочі можуть подати світлини природних територій власного авторства, зроблені у будь-який період часу.

Переможцями конкурсу стануть 10 учасників, які наберуть найбільше балів за фотографування пам'яток, що зазначені у конкурсних списках. Також будуть відзначені конкурсанти, що сфотографують найбільше пам'яток у кожному з 27 регіонів України; при визначенні переможців у цих номінаціях перевага надаватиметься фотографіям об'єктів, що ще не були сфотографовані в межах конкурсу. Журі також обере найкращі світлини кожного з 27 регіонів України та десять найкращих фотографій конкурсу. Переможці за кількісним внеском та автори найкращих світлин будуть відзначені цінними призами. Десять найкращих фото представлять Україну на міжнародному етапі.

Детальніше з усіма умовами та регламентом конкурсу можна ознайомитися за посиланням: wle.org.ua/rules.

З пропозиціями щодо співпраці та питаннями звертайтеся до організаційного комітету:wle@wikimedia.org.ua

За інформацією: https://kyivcity.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку