Головна  →  Новини  →  1 червня 2020

Проєктом Генплану Києва передбачено заходи із захисту водойм

У проєкті Генерального плану Києва встановлено термін очищення всіх водойм столиці один раз на 5-10 років (залежно від глибини). Про це повідомили в комунальній організації «Київгенплан».

Передбачено невідкладне розчищення 10 водних об’єктів загальною площею 260 га, серед яких озера Синє та Тельбін, Совські ставки, Русанівський канал.

Крім того, проєктом Генплану Києва намічені розробка та реалізація Проєкту відродження малих річок міста (річки Либідь, Сирець, Совка, Нивка, Віта),  а також комплексні заходи щодо каскаду озер Опечінь, водойм на вул. Закревського і просп. Бажана. Запропоновано також благоустрій прибережних територій зі створенням пляжів або зон відпочинку біля води (озера Йорданське, Лебедине, Редькине, Вербне).

Матеріали проєкту нового Генплану розміщено для ознайомлення на сайті розробника – КО «Київгенплан» за посиланням.

Кияни мають змогу ще до громадських слухань, які відбудуться після закінчення обмежувальних заходів, ретельно вивчити матеріали проєкту і надати свої зауваження і пропозиції на електронну адресу[email protected] а також на поштову адресу: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 32.
Також тривають роботи з перевірки функціонального призначення територій і підтвердження можливості розміщення об’єктів та комплексів. Детальніше за посиланням.

За інформацією: https://kyivcity.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку