Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Другий етап реформування медичної галузі в Шевченківському районі - на етапі завершення

Опубліковано 11 вересня 2013 року о 17:22

img_6220_02-06-2013.jpgНа нараді, що відбулася 11 вересня у начальника управління охорони здоров’я Шевченківської РДА Валентини Рейф з головним лікарями поліклінічних закладів  розглядалось основне питання – утворення одного консультативно-діагностичного центру та трьох Центрів первинної медико-санітарної допомоги шляхом злиття районних поліклінік. Київська міська державна адміністрація ставить чіткі завданні перед районами: до 01 жовтня 2013 року реорганізація повинна буди завершена - повинні почати функціонувати всі Центри. Також Голова Шевченківської РДА Сергій Зімін наголошує на необхідності завершення 2-го етапу реформування медичної галузі в строк. Адже створення Центрів первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) та консультативно-діагностичного центру забезпечить для населення рівний доступ до послуг первинної медичної допомоги належної якості.
Нагадаємо, що в Шевченківському районі столиці наразі триває створення трьох Центрів первинної медико-санітарної допомоги, а також одного консультативно-діагностичного центру на базі Центральної районної поліклініки та центральної дитячої районної поліклініки. Так, до Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 входитимуть поліклініки № 1 та № 4. До Центру первинної медико-санітарної допомоги № 2 – поліклініка №2 та дитяча поліклініка №4, до Центру первинної медико-санітарної допомоги № 3 – поліклініка №3, №5, дитяча поліклініка №3, та дитяча поліклініка №5.
Зазначимо, що Центр ПМСД - це структура, подібна до лікарні. У центрі, як і в будь-якому самостійному закладі, буде  керівництво, адміністративно-управлінські та господарські підрозділи. Але, на відміну від лікарні, де лікувально-профілактичні підрозділи різняться (поліклініка, дитяча консультація, хірургія), то у Центрі всі лікувально-профілактичні підрозділи однакові – лікарські амбулаторії. Надання первинної медико-санітарної допомоги забезпечують лікарі загальної практики - сімейної медицини.
За словами Валентини Рейф, важливе питання, яке часто задають нам мешканці району,  чи будуть закриватися поліклініки та амбулаторії? Відповідь: Ні. Реформування галузі охорони здоров'я передбачає не закриття лікарень, а їх перепрофілювання. Тобто на базі існуючих закладів охорони здоров'я, які надають вторинну медичну допомогу планується створення лікарень: планового лікування, інтенсивного лікування, відновного лікування, багатопрофільної дитячої лікарні інтенсивного лікування, консультативно-діагностичного центру.
Створення Центрів первинної медико-санітарної допомоги забезпечить:
-  реалізацію права громадян вільно вибирати лікаря;
- належну доступність, якість та рівність у отриманні первинної медико-санітарної допомоги для прикріпленого населення шляхом розвитку мережі підрозділів, наближених до місць проживання населення;
-  наступність та послідовність обстеження, лікування та реабілітації пацієнтів у взаємодії з іншими закладами охорони здоров'я відповідно до медичного маршруту пацієнта;
- профілактику та раннє виявлення неінфекційних та соціально-небезпечних захворювань.
Первинна медична допомога — медична допомога, що надається в амбулаторних умовах або за місцем проживання пацієнта лікарем загальної практики-сімейним лікарем і передбачає:
•  надання консультації, проведення діагностики та лікування найбільш поширених хвороб, травм, отруєнь, патологічних, фізіологічних (під час вагітності) станів, здійснення профілактики;
•  направлення відповідно до медичних показань пацієнта, який не потребує екстреної медичної допомоги, для надання йому спеціалізованої або високо спеціалізованої медичної допомоги;
•   надання невідкладної медичної допомоги в разі гострого розладу фізичного чи психічного здоров’я пацієнта, який не потребує екстреної, спеціалізованої або високоспеціалізованої медичної допомоги.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux