Головна  →  Новини  →  6 вересня 2013

Шевченківський район продовжує активну співпрацю з громадськими організаціями столиці

Сьогодні, 6 вересня, під головування Сергія Зіміна відбулася нарада з питань проведення заходів з нагоди державних свят та пам'ятних дат.
Одним з головних питань, що розглядалися цього дня на нараді стало втілення нових культурних заходів на території району.
Так, Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація готова співпрацювати з громадською організацією «Столичні ініціативи», для того, аби урізноманітнити життя в українській столиці.
Про це сьогодні під час наради заявив голова району Сергій Зімін.
«Я всіляко підтримую подібні ініціативи. Вони є молодці. Думаю, що ми повинні працювати в унісон», - зазначив голова.

Також він додав: «Якщо люди мають можливість долучитися від громадськості, це дуже великий плюс. Їхнє завдання також - це велика просвітницька кампанія. Ми повинні співпрацювати за для покращення культурного життя киян та гостей столиці. Шевченківський район повинен показувати приклад».
Присутні на нараді представники громадської організації «Столичні ініціативи» надали свої пропозиції щодо святкування та відзначення культурно-масових заходів у 2013-2014 роках .
Так, 10 грудня 2013 року планується проведення фестивалю Святого Миколая - урочистого свята та найбажанішого дня у році для дітлахів. Під час проведення фестивалю відбудуться конкурси новорічної та дитячої іграшок, а також конкурс «Дерево Святого Миколая» (верби висотою 1,8 м).
17 квітня 2014 року у сквері ім. Івана Франка планується провести всеукраїнський «Фестиваль писанок 2014» - щорічний традиційний захід, що є невід'ємним атрибутом свята Великодня для киян і гостей столиці. На учасників фестивалю також чекають різноманітні конкурси на найкращу народну писанку, великодню паску, конкурс малюнка та конкурс «Писанка від мера».
25 травня 2014 року громадська організація «Столичні ініціативи» планує взяти активну участь у святкуванні Дня Києва. У співпраці з Шевченківською районною в місті Києві державною адміністрацією планується зробити подарунок українській столиці - створення на Софійській площі квіткового символу Києва розміром 20 на 30 метрів а також провести конкурс «святковий флешмоб» від кожного району Києва.
24 серпня 2014 року від Європейської до Бесарабської площі пройде «Парад вишиванок» - всеукраїнський проект, що об'єднує тих, хто пишається та поважає багаті традиції українського народу. На учасників та гостей «Параду вишиванок 2014 року», що відбудеться на території Шевченківського району столиці чекають численні конкурси: на найкращий арт-об'єкт «Український коровай», презентація українського традиційного весілля у карнавальній ході, конкурс найкращої вишиванки серед чоловіків, жінок та дітей, конкурс українського весільного вінка та численні українські пісні у виконанні дітей акапельно.
Отже, учасники наради зійшлися на думці щодо доцільності співпраці між Шевченківською районною в місті Києві державною адміністрацією та громадською організацією «Столичні ініціативи» аби збагатити українську столицю цікавими культурними подіями.

Нагадаємо, що   громадська організація «Столичні ініціативи» - це згуртована команда однодумців, які вже декілька років поспіль працюють над урізноманітненням життя в українській столиці. Саме завдяки їхнім ініціативам у Києві була реалізована концепція створення постійно діючих виставок на Співочому полі, відбулися конкурси на найкращий туристичний логотип та відкритий міжнародний архітектурний конкурс «Благоустрій центральної частини Києва до ЄВРО 2012», втілено в життя такі проекти як «Дерево кохання», квітковий годинник по вулиці Інститутській, алея сакур в парку Кіото, алея слави на Хрещатику, Різдвяний ярмарок святкового настрою.
Та наймасштабнішим проектом «Столичних ініціатив» по праву можна назвати «Парад вишиванок». В рамках проекту  успішно розвиваються такі заходи як Фестиваль писанок, Парад вишиванок, Талант.арт, Фестиваль Святого Миколая, Фестиваль Шопки.
Перейти до спискуВерсiя для друку